Tanker om Trier


Torsdag den 27. september kl. 17.30 kan man komme et lag dybere i Lars von Triers værk.

Den britiske filmforsker Caroline Bainbridge er udgivelsesaktuel med bogen "The Cinema of Lars von Trier - Authenticity and Artifice". Vi har inviteret Bainbridge til Cinemateket for at diskutere Lars von Triers værk og hendes egen tilgang - og signere kopier af bogen.

Som diskussionspartner kommer en anden von Trier-ekspert, svenske Stig Björkman, der har lavet portrætfilmen 'Tranceformer' (1997) og den åbenhjertige interviewbog "Trier om von Trier" (1999).

Arrangementet foregår på engelsk og finder sted foran Cinematekets Bog- og Videohandel. Der er ingen pladsreservation.

Efterfølgende kan man kl. 18.45 opleve nogle af de tidlige von Trier-øjeblikke, der sjældent vises på stort lærred: De prisbelønnede skolefilm 'Nocturne' og 'Befrielsesbilleder'.

Som en interessant ekstra vinkel på den unge von Triers værk har vi fået lov til at vise uddrag af von Triers krypteret selvbiografiske film 'Erik Nietzsche - de unge år'. Filmen, der først får premiere til december, er skrevet af von Trier selv og instrueret af Jacob Thuesen.

Læs mere om Tanker om Trier-arrangementet. Billetter til filmprogrammet kan bestilles i Cinematekets billetsalg, 3374 3412.