Cinemateket - maj 2009

I maj har Cinemateket ikke mindre end 10 serier på plakaten. 7.-10. maj får vi besøg af den franske nybølges muse Anna Karina. Desuden byder vi på Star Trek maraton, en komplet David Fincher-retrospektiv, dokumentar-serien Best of Britain, William H Macy i 10 forunderlige roller og film af hjerteknuseren Vittorio De Sica. Se også hovedværker af den blacklistede Hollywood-instruktør Joseph Losey og kom til Tibet Film Festival 2009. Samt en stribe særarrangementer.

Serier

Den franske nybølge 50 år - med besøg af Anna Karina
Truffauts tildeling af instruktørprisen for 'Ung Flugt' på Cannes-festivalen 1959 markerer i manges bevidsthed den franske nybølges gennembrud. På samme festival fik Alain Resnais kritikernes pris for 'Hiroshima, min elskede'. At netop disse meget forskellige film markerede sig, skulle vise sig at være et forvarsel. Efterhånden delte den nye bølge sig nemlig i to dønninger - en der videreførte, og en der udfordrede det konventionelle filmsprog. Vi viser værker af instruktører inden for begge retninger og får besøg af Jean-Luc Godards muse, skuespillerinden Anna Karina, der legemliggjorde nybølgen.

Anna Karina gæster Cinemateket og fortæller om sit liv med film i forbindelse med visningerne af 'En Kvinde er en kvinde' (1961) torsdag den 7. maj kl. 18.30 og 'Bag Klostrets Mure' (1966) søndag 10. maj kl. 18.00. Torsdag den 7. maj kl. 21.15 byder hun velkommen til danmarkspremieren på sin egen spritnye 'Victoria' (2008).

Filmkritiker Bo Green Jensen introducerer 'Hiroshima, min elskede' torsdag den 28. maj kl. 18.45.

'Victoria' vises 7.-23. maj. Her kan du læse mere om Anna Karina.

Serien Den franske nybølge 50 år (8 film) vises hele maj.

Star Trek maraton - introduceret af Nicolas Barbano og Johan Albrechtsen
Er man til tætsiddende space-suits, one-liners som