Menneskehjerner og Dyrekollektiv i skønt samspil under CPH:DOX

Animal Collective, CPH:DOX og Psych Out! inviterer til kultklassiker med alt, hvad det indebærer af friske menneskehjerner, narko-allegorier og nattesort humor. Oplev kultfilmen 'Brain Damage' torsdag den 11. november.

Brain (Rick Herbst) er en uheldig ung mand. Han bliver vært for en ulækker, fallisk parasit af et uhyre, der suger sig fast til hans hjerne og gør ham afhængig af et mystisk, heroin-lignende stof - til gengæld for uskyldige ofres friske hjerner.
'Brain Damage' havde premiere i det legendariske grindhouse-strip på 42nd Street i New York, og er lige dele sorthumoristisk narko-allegori, psykedelisk 'mindbender' og gore.
Du kan opleve den 80'er trashede kult-perle i Cinemateket torsdag den 11. november kl. 21.30.

Forfilm fra Animal Collective

Denne måneds undergrunds-yndling i Psych.Out-biffen præsenteres i samarbejde med filmfestivalen CPH:DOX, og er udvalgt af ingen ringere end det neo-psykedeliske indieband Animal Collective, der tilmed har lavet en lille forfilm inden visningen. Bandets visuelle album ’Oddsac’, kan opleves på CPH:DOX, og det har hentet inspiration i både abstrakt animation og årgangshorror.

Efter filmen er der varme plader på rejsegrammofonen og kolde dåsebajere for kolde kontanter i Asta Bar!
Entré 70 kr./40 kr. (festivalpris).

Virkeligheden vender tilbage

4.-14. november indtager CPH:DOX København og Cinemateket. Politisk og provokerende, smukt og livsnødvendigt, sjovt og sært – og altid med kunstnerisk kant. Oplev det bedste fra den internationale dokumentarfilm-verden, fra verdenspremierer over nichefilm til årets største succeser.