Efterårseskapisme i Cinemateket

Bladene, regnen og humøret falder stødt. Men ikke i Cinemateket - her fejrer vi efterårets komme med et solidt program. Vi vender bl.a. lyskeglen mod vores ikke så fjerne naboer i Central- og Østeuropa og vi fejrer Psych-Out-biffens 5 års fødselsdag med øl, vinyl og kultfilm.

'East by Southeast'

Religiøst hykleri, makabert hasardspil og bryllupsfester. Gennem en række nye film og foredrag åbner Cinemateket i perioden 23. oktober-5. november dørene til underbelyste hjørner af Central- og Østeuropa.

”Mange danskere besøger fjerne, eksotiske lande som Thailand, Vietnam og Mexico, men har ringe kendskab til, hvordan hverdagslivet leves i Letland, Polen eller Rumænien – for slet ikke at tale om Georgien eller Transnistrien,” siger Jesper Andersen, der er programredaktør i Cinemateket. Han er også hovedkraften bag den efterhånden etablerede filmfestival 'East by Southeast', der ønsker at give et dansk publikum mulighed for at stifte bekendtskab med kulturen og den rige filmproduktion i vores europæiske ’nabolande’. Festivalen præsenterer i år ni film.

Her er et udpluk af højdepunkterne på 'East by Southeast':
‘Honeymoon’, der vandt instruktørprisen ved filmfestivalen i Karlovy Vary, rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi kan gøres ansvarlige for vores handlinger som unge. En usædvanlig smukt fotograferet og velspillet film om skyld og muligheden for tilgivelse med hints til Vinterbergs ’Festen’.

'Honeymoon' vises fredag den 31. okt. kl. 18.30 og søndag den 2. nov. kl. 16.45.

'The Gambler' er historien om et makabert hasardspil, der går ud på at gætte, hvilke af deres patienter, der dør først. Denne stilfulde thriller indeholder både flot klippede action-scener og drømmeagtige slowmotion-sekvenser og har slået alle publikumsrekorder i Litauen.

'The Gambler' vises lørdag den 1. nov. kl. 21.30 og tirsdag den 4. nov. kl. 21.30.

'Don Fabijans bekendelser' er en kroatiske succeskomedie om saftig sex og religiøst hykleri. Vi følger en ung præst, der får et embede i en lille badeby og må konstatere, at der her dør flere mennesker, end der fødes. Han allierer sig derfor med byens kioskmand og apoteker, der prikker hul i byens lager af kondomer og udskifter P-pillerne med vitaminer. Resultatet er et fødselsboom, der vender op og ned på mangt og meget i byen – og tiltrækker Pavens opmærksomhed!

'Don Fabijans bekendelser' vises lørdag den 1. nov. kl. 19.00 og onsdag den 5. nov. kl. 21.30. 

Psych-Out!-biffen fejrer 5 års fødselsdag

Fem år med genrefilm fra alle hjørner af undergrunden på knitrende celluloid. Psych-Out!-biffen fejrer fødselsdagen med Psychotronica Night: To supersjældne kultfilm til én films pris i form af ’Messiah of Evil’ og ’The Psychotronic Man’. Med bar og psykotronisk pausegrammofon – naturligvis.

’Messiah of Evil’ og ’The Psychotronic Man’ vises torsdag den 30. oktober kl. 19.15.

Glæd dig til programmet for november-december - det er online fra i dag!

Tid: 24. oktober-5. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34 12