Cinemateket i april

Cinemateket byder i april måned på japansk forår med BLOD i Akira Kurosawas storfilm, SVED hos den glemte nybølge-instruktør Yoshida Kuji og TÅRER (og latter) til månedens bittersøde premierefilm 'Still Walking' af Hirokazu Kore-eda. Oplev også ni film valgt af Oscar-nominerede danske Lone Scherfig. Desuden Billed Politik - film, der gør op med den gældende repræsentation af Danmark. Og Hodja, Virgil og alle de andre rødder i en række klassiske Ole Lund Kirkegaard-filmatiseringer. Kom også til forpremiere på 'Broderskab' og premiere på 'Original'. Samt filmfestivalen CPH:PIX, naturligvis - og meget, meget mere...

Serier

Yoshida Kiju - glemt japansk mester

En af japansk films bedst bevarede hemmeligheder. Ikke mange uden for hjemlandet har set Yoshida Kijus eksperimenterende værker. Anti-melodramaer og modige film om politisk sprængfarlige historiske emner: Kvinder i følelsesmæssig ubalance, atombomben over Hiroshima, og undersøgelsen af forholdet mellem radikal kunst og politik. Herunder den ambitiøse 'Eros + Massacre' (1969) og 'The Women in the Mirror' (2003). Torsdag den 1. april fortæller lektor ved Oslo universitet, Dick Stegewerns om Yoshida (på engelsk) og introducerer 'The Affair at Akitsu' (1962).

Læs mere om Yoshida Kiju og de andre film i serien.

´Still Walking´ - månedens film

'Still Walking' (2008) er et bitter-sødt japansk drama, der følger familen Yokoyama over et enkelt sommerdøgn. Vi er med til den årlige mindedag for den ældste søn, Junpei, der druknede 15 år tidligere efter at have reddet en lille dreng. Filmens tone er let og humoristisk, men i løbet af dagen og aftenen pibler konflikterne frem, og vi er vidne til alt det, der forener og splitter familiemedlemmerne.

´Still Walking´ vises alle dage fra den 1. til den 11. april kl. 19.15. Forestillingen den 1. april er gratis for Cinematekets medlemmer.

Akira Kurosawa - 100 år 

â€