Så er Danish Adventure Film Festival i gang!

DANISH ADVENTURE FILM FESTIVAL byder igen i år på et brag af et program med nogle af tidens bedste outdoor- og adventurefilm. Festivalen sparkes i gang i dag, den 22. november, og fortsætter helt frem til søndag den 27. november. Seks dage fyldt med dristige ekspeditioner, ekstreme sportsgrene og naturoplevelser ud over det sædvanlige. Der er oplevelser for både aventure freaks, og cineaster samt en visning for hele familien.

Fra den 22.-27. november lægger Cinemateket hus til Skandinaviens ældste adventure-filmfestival, Danish Adventure Film Festival (D.A.F.F). Velkommen til en verden af adrenalinsus og grænsesøgende vovemod i alverdens outdoor-sportsgrene – fra ski, bjergbestigning og surfing til klatring, kajak og løb. En række af filmene appellerer til et bredt publikum.

Løbefilm med farverig historie

Tirsdag den 22. november kl. 19:00 åbnes festivalen med den noget utraditionelle løbefilm 'The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young'. Filmen skildrer en række trailløbere, der skal kæmpe sig igennem et enormt udfordrende skovterræn i Tennessee, USA. Ruten er tilrettelagt efter et historisk flugtforsøg fra et nærliggende fængsel, hvor den undvegne fange ikke nåede længere end 13 kilometer på 55 timer! Det er en film fyldt med sort humor, farverige karakterer og med et mantra, der lyder, at det er okay at fejle. Filmen ledsages af kortfilmen 'Why we run'.

Løb er i dag en meget udbredt motionsform, men sådan har det bestemt ikke altid været. I filmen 'Free to run' undersøger schweiziske Pierre Morath løbe-fænomenets udvikling fra at være en niche sport forbeholdt mandlige topatleter til at blive en folkesport. Det er en film for alle løbeinteresserede, og er fortalt af personer, som dedikeret og passioneret har holdt fast i kærligheden til sporten og skubbet til grænserne for, hvad man kunne tillade sig. Oplev filmen torsdag den 24. november kl. 19:15 og 21:45.

I de højeste bjerge

Hvis man i højere grad er interesseret i udfordrende ekspeditioner højt oppe i bjergene, bør man opleve filmen 'K2 Touching the Sky' lørdag den 26. november kl. 21:15 eller søndag den 27. november kl. 16:30. I 1986 mistede 13 bjergbestigere livet i forsøget på at bestige K2, det næst-højeste bjerg på kloden. Næsten 30 år senere begiver instruktør Eliza Kubarska med bjergbestigernes nu voksne børn ud på samme ekspedition for at besvare spørgsmålet: Hvad er passionens pris? 'K2 Touching the Sky' er en storladen film, der skildrer menneskets indre drivkræfter i de ydre, storslåede landskaber.

Tag børnene med

Har du børn, der er vilde med action og adventure? Så kom forbi lørdag den 26. november kl. 14:00 til Danish Adventure Film Festivals familievisning, hvor der vises en række klip fra festivalfilmene. Der vil være filmklip fra mange forskellige af festivalens kategorier, så der kommer til at være noget for alle. Visningen anbefales dog ikke til børn under 7 år. Visningen varer omtrent en time og festivalens direktør Bugge Holm Hansen vil underholde med fortællinger om adventurefilm. Oplev derudover også et væld af andre fascinerende film, f.eks. surf filmen 'New Life Surfing – Guatemala', den urbane in-line skater-film 'SOTA' og skifilmen 'La Liste'.

Festivalfilmene dyster i konkurrencen om de eftertragtede D.A.F.F Awards, som overrækkes til festivalens award show, lørdag den 26. november med efterfølgende afterparty.

Festivalen er for alle, der elsker adrenalinsuset, adventuresporten, naturen og ikke mindst den gode fortælling.

Læs om festivalen, programmet og se trailers på www.adventurefilmfestival.dkog hold dig opdateret på www.facebook.com/danishadventurefilmfestival

Tid: 22.-27 november
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online og tlf. 3374 3412. Prisen er 85 kr. og 100 kr. for hovedfilm. Et rabatkort koster 275 kr. og giver adgang til fire film.