Danmarkspremiere – Velkommen i Studio Ghibli!

Det japanske Studio Ghibli, der står bag mesterværker som 'Min nabo Totoro', 'Chihiro og heksene' og 'Grave of the Fireflies' er kendetegnet af høj grad af perfektionisme til trods for en hyggelig omgangstone. Kom med bag facaden i det berømte japanske animationsstudie, når Cinemateket den 6. maj viser 'The Kingdom of Dreams and Madness'.

TEGNEFILMENS MAESTRO. Filmen 'The Kingdom of Dreams and Madness' dokumenterer den enormt krævende arbejdsproces, det er at skabe en tegnet animationsfilm. I løbet af et år fik instruktøren Mami Sunada nærmest uhindret adgang til Studio Ghibli og gik i hælene på instruktørerne Hayao Miyazaki, Isao Takahata og produceren Toshio Suzuki i den periode, hvor filmene 'Når vinden rejser sig' og den biografaktuelle 'Tale of The Princess Kaguya' blev skabt. Det blev til en fluen-på-væggen-dokumentar, der onsdag den 6. maj har danmarkspremiere i Cinemateket.

Vi kommer i dokumentaren, helt tæt på den store mester i japansk tegnefilm Hayao Miyazaki, der - i sit hjem og i små pauser i haven - overraskende ærligt fortæller om sin manglende tro på filmkunsten og sine planer om at træde tilbage.

Dokumentaren kan ses i forbindelse med 'Når vinden rejser sig' – den populære animationsfilm fra 2013 om Jiro der ikke kan blive pilot og i stedet kaster sig over at bygge fly. Parallelt skildres kærlighedshistorien mellem Jiro og den smukke Nahoko, som møder hinanden, da et tog afspores under det store Kantou-jordskælv i 1923. Begge overlever, men bliver væk fra hinanden i de år med depression og epidemier, som fulgte i kølvandet.

Miyazakis sidste film er et kompromisløst og storslået værk, der især er henvendt til voksne og næsten-voksne publikummer. Filmen frarådes børn under 7 år.

Tid: 6. & 17. maj 2015

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.