Find din vinder til publikumsprisen på CPH PIX

EN STRIBE UNIKKE FILM med den store biografoplevelse i højsædet dyster om publikumsprisen på CPH PIX. Cinemateket viser fire af dem - bl.a. tyrkisk-tyske Fatih Akins sidste udspil i hans ’Love, Death and the Devil’-trilogi og en underfundig ungarsk film med vilde hunde i centrum.

I konkurrencen om Politikens publikumspris er det publikum, der bestemmer vinderen. Politiken akkompagnerer prisen med støtte til lancering af vinderfilmen i de danske biografer. Filmene i konkurrencen spænder vidt, men fælles for dem er, at den store biografoplevelse er i højsædet. Se fire af dem i Cinemateket.

Tyrkisk-tyske Fatih Akin runder med ’The Cut’ sin ’Love, Death and the Devil’-trilogi af med en historisk film, der kaster lys over det armenske folkedrab ved indgangen til første verdenskrig. 'The Cut' er derfor lidt af en afstikker for Akin og tager sig ud som en storslået historisk Hollywood-epic, hvor Tahar Rahim ('Profeten' og ’Grand Central’) spiller den armenske smed Nazaret, som bliver tvangshvervet til militæret. Lørdag den 18. april kl. 21.30.

Anderledes underspillet og usentimental er italienske Alice Rohrwachers coming-of-age-drama ’The Wonders’, som er skudt på 16mm-film og handler om at opleve alt, som var det første gang. Rohrwacher modtog instruktørprisen i Cannes for sin vidunderlige, magisk-realistiske film, der fabulerer over hendes egen barndom på landet i en fjern provins. Onsdag den 22. april kl. 16.30.

I ’May Allah Bless France’ skildrer den franske rapper, forfatter og nu også filminstruktør Abd Al-Malik sit eget ghetto-liv i 80'ernes rå ghettomiljø i Neuhof, Strasbourg. Der er råt drive, urban hiphop og henkastet hverdagsvold i det selvbiografiske billede af ghettolivet i Frankrig. Men også en insisteren på sol gennem betonen og glæde i livet. En bevægende øjenåbner i en tid, hvor rummelighed synes at være blevet en mangelvare. Mandag den 20. april kl. 19.15.

Og i ungarske Kornél Mundruczós rørende ’White God’ er det Budapests vilde hunde, der bider tilbage i en af årets mest overraskende film – der bedst kan beskrives som en blanding mellem ’Cujo’ og ’Kammerat Napoleon’. Vinderen af ’Un Certain Regard’ i Cannes er en intelligent køter af en arthousefilm om Budapests vilde hunde. En underfundig fabel om verdens uretfærdighed. Se ’White God’ mandag den 20. april kl. 19.00 og gø!

Tid: CPH PIX 9.-22. april 2015

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.