Martin Krasnik møder Boris Cyrulnik

FILOSOFI-DEBAT. Onsdag den 11. september kan du opleve journalisten Martin Krasnik i samtale med den franske forfatter Boris Cyrulnik om fortid, erindring og traumer.

Hvordan overlever man det umulige? Og hvordan aflejres en traumatiseret fortiden i mennesket? Som en del af vores udstilling ’Sculpting the Past’ byder vi på en eftertænksom og forhåbentligt indsigtsfuld filosofidebat om krigens traumer og fortidens gådefulde væsen.

Boris Cyrulnik er fransk forfatter, psykiater og internationalt anerkendt for bl.a. sit arbejde med psykologisk modstandskraft (resiliens). Han bliver denne aften sat i stævne af Deadline-vært Martin Krasnik, og de to vil i fællesskab forsøge at indkredse nogle af de spørgsmål og problemfelter, som en refleksion om krigserindring og fortid hvirvler op.

Cyrulniks bog ’Den farlige dreng’ røg direkte ind på de franske bestsellerlister og solgte på mindre end to måneder 180.000 eksemplarer i hjemlandet. Den er foreløbigt solgt til ni lande.  Bogen, der beskriver en ung jødisk drengs møde med nazismen, udkommer i dansk oversættelse den 12. september.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Gads Forlag, Den Franske Ambassade, Institut Français og festivalen Golden Days, der løber af stablen i denne måned.

Mere debat
Til den debativrige byder Cinemateket i dag, torsdag den 5. september, desuden på to arrangementer – igen om fortidens afgørende betydning for nutiden.

Kl. 16.46 vil historieprofessor Claus Bryld belyse problematiske sider af besættelsestiden, som vi i dag helst vil glemme, når han introducerer dokumentarfilmen 'Tyske flygtninge i Danmark'. Og kl. 19.00 vil filmforsker Peter Schepelern dissekere de glansbilleder, der optræder hos Morten Korch, idet han viser deres tætte forbindelse til det tyske melodrama og de nazistiske ekkoer af ’Blut und Boden’, eksemplificeret i filmen 'Det gamle guld'.

Tid: Onsdag den 11. september kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12