Magtens Korridorer – spritny dokumentar med afterparty

Fredag den 8. oktober inviterer Cinemateket i samarbejde med musikfilmfestivalen Film&Music på Friday Late Night nummer 100. Vi har premiere på dokumentarfilmen 'Strikkeklub på alufælge' om et af dette årtusindes mest usandsynlige danske rocksucceser, Magtens Korridorer.

Fredag den 8. oktober kl. 21.45 kan du komme helt tæt på Magtens Korridorer. Bandet var aldrig tænkt som et ambitiøst projekt, men fandt pludselig sig selv ride på en bølge af succes, og blev på meget kort tid kastet fra hobbymusikken ud i et rigtigt rockstjerneliv.

'Strikkeklub på alufælge' er et kærligt-humoristisk portræt af et band, som pludselig skal kombinere familie- og arbejdsliv med det tidskrævende liv på landevejen, i øvelokalet og pladestudiet. Filmen følger bandet på nært hold ,da det indtager Roskilde Festivalens Orange scene i 2006.

Næsten smidt ud af Ungdomshuset

Se hvordan det gik, da bandet stillede op til solidaritetskoncert i Ungdomshuset, hvor en feministisk fraktion forbød afspilning af sangen 'Hestevise' og vær med til indspilningerne af bandets seneste og mest ambitiøse plade 'Milan Allé'. Portrættet er instrueret af Andreas Haaning Christiansen, som  stod bag 'Sleep Good - Rock Well' om det finske band 22-Pistepirkko.

Instruktør Andreas Haaning Christiansen introducerer filmen.

Märkbar afterparty

Efter filmen er der late night-fest med bar og djs arrangeret af Film&Music og Märkbar, hvor Magtens Korridorer gennem en årrække fik sig flere tåre over tørsten. Der bliver noget at registrere for både øre og øje – og ganen selvfølgelig.

Film&Music

Hold også øje med de andre musikfilm i programmet. Film&Music er Københavns allerførste filmfestival, der udelukkende er dedikeret musikfilm. Festivalen løber af stablen i Cinemateket 7.-10. oktober og byder på fire dages intense musikoplevelser på det store lærred plus en seriøs stak særarrangementer. Læs mere om 'Magtens Korridorer - Strikkeklub på alufælge': http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Serie.aspx?serieID=5439