Dublin-soul med burger

Har du søndagstømmermænd – eller er du bare i humør til lidt Dublin-soul og en burger – så stik forbi Cinemateket. Tre søndagsvisninger af 'The Commitments', 'The Snapper' og 'The Van', baseret på Roddy Doyles populære Barrytown-romaner. Solide burgers i SULT efter hver visning.

I Dublin-forstaden Barrytown er der ikke råd til store armbevægelser. Lediggang, interne konflikter og almindeligt uheld hører til dagens orden. Blandt beboerne bandes og svovles, kæmpes, drikkes, og hores der i stride strømme. Men ”det satans liv” leves med en stolthed og intensitet, man kun finder i et ægte arbejdermiljø.

Roddy Doyles romaner om en families genvordigheder i den fiktive bydel er populær læsning, og Barrytown-trilogien (der i år blev udgivet samlet for første gang herhjemme) er heldigvis lige så succesfuldt filmatiseret.

Med tre søndagsvisninger af 'The Commitments' (1991), 'The Snapper' (1993) og 'The Van' (1996) spoler vi tiden tilbage til omkring 1990.  Oplev periodens måske mest populære soulband. Kig ind i et af nyere tids mest sladdervorne nabolag. Og få historien om to arbejdsløse gutter, der sælger hamburgers og fish & chips midt under fodbold-VM - om end de ikke har en skid forstand på fastfood eller forretning.

Ideel tømmermands-bio. Humor og horisont i et hug. Restaurant SULT byder på solide burgers til kr. 100 efter hver visning.