Ghettoblaster

Hiphop-biffen Ghettoblaster vender stærkt tilbage fredag den 14. maj kl. 22.00! Vi viser festivalhittet 'Slingshot Hip Hop' med gruppen 'da arab MCs', som rapper palæstinensernes sag - i Israel! Rap som ultimativ politisk protest. Rost til skyerne af Chuck D fra Public Enemy. Efter filmen spiller Pladevennerne op til fest.

I den lille by - med det passende navn Lyd - ikke langt fra Tel Aviv møder vi gruppen DAM (da arab MCs) i et interview med Chuck D, frontfigur i en af verdens mest anerkendte politiske rapgrupper, de banebrydende Public Enemy. Forbindelsen er ikke tilfældig: DAM bliver selv set som pionerer på den palæstinensiske hiphop-scene. Optagelser fra live-koncerter er blandet med beretninger fra ghettoen og billeder fra flygtningelejre i Gaza.  

En rørende protest

Chuck D har sagt om filmen ’Slingshot Hip Hop’ (2008): ”Hiphop- og rap-kultur, når den er mest kraftfuld og samtidig mest rørende”. Filmen bringer os helt tæt på unge palæstinenseres protest mod den israelske besættelse, mod trusler om vold og mod isolation i ghettoerne. Protesterne sker gennem populære rapnumre, med titler som ’Meen Erharbe (Who is the Terrorist?)’.

Ikke bling-bling

Instruktør Jackie Salloum fokuserer på både den palæstinensiske modstandsbevægelses ikke-voldelige udtryk og på de forhold, der fremkalder dem. Et must-see for alle, der ser hiphop som andet end bling-bling. Filmen giver et skarpt indblik i en ungdomsgeneration, der imod alle odds tager kampen op gennem deres musik – og triumferer.

Efter filmen er der drinks i Asta Bar og Pladevennerne fortsætter stilen og spiller op til fest.