Blodig Weekend - et horror-overflødighedshorn

HORROR-EKSTRAVAGANZA. Lad dig rive med når hoveder rask væk bliver revet af og bryllupsgæster bliver forvandlet til blod-opkastende kannibaler - og det der er værre! - under genrefilmfestivalen Blodig Weekend 27.-30. september i Cinemateket. Masser af premierer og en stribe instruktørbesøg på programmet - bl.a. 'Demons'-legenden Lamberto Bava.

Gys, gru og splatter

Den 27.-30. september byder Cinemateket og Husets Biograf sammen velkommen til en ny genrefilmfestival, 'Blodig Weekend', som forhåbentlig vil blive en årligt tilbagevendende begivenhed: En ekstravaganza af horror, gys, splatter og andre kriller- og gisp-fremkaldende filmoplevelser fyret af på fire dage under to tage; Cinemateket er venue for Blodig Weekends dag- og aftenvisninger samt et stort Collectors Market, mens Husets Biograf giver ly til natteravne med blodskudte øjne fra midnatstid.

Klassikere, danmarkspremierer, nicheproduktioner og skæve intoduktioner

Blodig Weekend-festivalen, der består af 20 spillefilm og masser af kortfilm, samler det bedste af det nye inden for horror, men byder samtidig på historiske højdepunkter såsom Dreyers 'Vampyr' (1932) (med introduktion af Baard Owe), nicheproduktioner, debat-arrangementer, palaver og signeringer. Programmet byder på mere end 10 danmarkspremierer og lige så mange instruktørbesøg.

Mød Lamberto Bava og andre talentfulde instruktører

Mød bl.a. horror-maestroen Lamberto Bava in persona når vi viser hans 80'er-klassiker 'Demons', det franske instruktørpar Bustillo & Maury ('Livid'), folkene bag satsningen 'Eddie: The Sleepwalking Cannibal' samt instruktørerne af både 'Inbred' (Alex Chandon), 'The Incident' (Alexandre Courtès), og 'Ud af Mørket' (Daniell Lowies og David Sakurai) m.fl.

Find noget til horror-filmsamlingen

Det er ikke "kun" filmmageres autografer og følelsen af deres håndtryk du vil kunne tilføre samlingen efter festivalen. Lørdag den 29. september kl. 13.00-21.00 afholder vi et Collectors Market med salg af plakater, film, billeder, merchandise og memorabilia. Kom og gør et sjældent køb – måske endda et kup – når en række private samlere og forhandlere sætter stande op i Cinemateket. 

Noget for enhver smag - alt afhængig af blodtørst

Udbuddet af horror-film på festivalen spænder vidt og rammer bredt: Se alt fra 'Maniac', med Elijah Wood ('Ringenes Herre') som psykopatisk skalpejæger, til den spanske splatterfilm '[REC]3', hvor en nyligt gift brud må bekæmpede sine vira-inficerede, zombieagtige bryllupsgæster med en motorsav. Oplev et særegent schweizisk take på genren med 'Sennentuntschi: Curse of the Alps' og få en fornemmelse af, hvor meget talent, der florerer i det danske genrefilmsmiljø når vi, i Bio Benjamin, viser et særligt program af ukendte horror-kortfilm lavet af unge instruktørspirer i dagene 29.-30. september kl. 18.00-23.00. Disse – og festivalens mange andre arrangementer og visninger – kan du læse mere om her.

Med masser af sene visninger i hyggelige omgivelser, instruktørbesøg og –introduktioner, debatter, Q&As, og ikke mindst åbenhed for de udøvende kræfter, håber vi, at Blodig Weekend vil virke som samlingspunkt for både inkarnerede genrefilmfans, gyser-nybegyndere og -filmmagere.

Se trailers til filmene her og find ud af, hvad du skal se!

Tid: Torsdag den 27.- søndag d. 30. oktober
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K & Husets Biograf, Rådhusstræde 13, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412 (Cinemateket), online og på tlf. 33693200 (Husets Biograf)