Valgkampens facade og demokratiets livsvilkår – 17 film i Videoteket

I anledning af det nært forestående folketingsvalg præsenterer Videoteket udvalgte kortfilm i serien 'Demokrati – hverdag og valgkamp'. Udvid din horisont – ganske gratis!

Filmene i serien 'Demokrati - hverdag og valgkamp'

Videotekets demokrati-serie kan inddeles i 3 kategorier:

Valgkamp og selve valghandlingen

Film som "Kandidaterne", "Lykketoft finale" og "Dagbog fra midten" skildrer valgkampe fra forskellige politikeres synsvinkel, mens den eneste udenlandske film i serien; "Stem på mig", viser, at beskidte kneb og kyniske strategier også tages i brug, når klassens duks skal vælges i en kinesisk 3. klasse. Endelig afrundes serien med den Oscar-vindende kortfilm ”Valgaften”, der giver sit fiktive bud på, hvor udfordrende en tur det kan være at nå frem til afstemningsstedet.

Det repræsentative system og hverdagsliv på Christiansborg

"Os og Tinget" forklarer os om det repræsentative system. "Velkommen til Borgen" viser os 4 nye folketingsmedlemmers hverdag. ”Fogh bag facaden” skildrer det politiske spil under EU forhandlingerne i efteråret 2002. Den historiske dokumentarfilm "Frihed lighed stemmeret" handler om kampen for stemmeret til kvinder. ”Folkestyret” er en samling af 22 korte film om demokrati, Folketing og EU. Endelig er der pomp, pragt og heste i arkivfilmen "Rigsdagens Aabning, 1918".

Demokrati som livsform og hverdagsfænomen

Demokratiet som hverdagsfænomen skildres indirekte i mange film, men vi har her valgt fire nyere danske dokumentarfilm: "De smås krig" - om magtkampen i skoleelevernes fagforening LOE i 1985. "Efterskoleliv - 300 dage på Samsø" – om livet på en efterskole. "Verden i Danmark" – Max Kestners Danmarksfilm, der tager temperaturen på hverdagsdanmark anno 2007. Og endelig "Fællesskab…? – en tegnefilm om Danmark", Anders Sørensens animerede rejse gennem 10.000 års Danmarkshistorie.

Om Videoteket 

I Videoteket kan publikum se et stort udvalg af de kort- og dokumentarfilm, som Det Danske Filminstitut distribuerer. Man kan blandt andet se film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) samt film som nu distribueres via Filmstriben til biblioteker og skoler. Alle er velkomne til at møde op i åbningstiden og se de film man ønsker. Der er p.t. 3.800 film at vælge imellem i Videoteket og der kommer løbende nye titler til.

Videotekets adresse

Du finder Videoteket på 1. sal i Filmhuset, Gothersgade 55, København K.

Videotekets website 

www.dfi.dk/videotek

Videotekets åbningstider

Mandag: Lukket Tirsdag og torsdag: 12:00-19:00 Onsdag og fredag: 12:00-16:00