Månedens Dokumentar i april: en ubegribelig historie om mexicansk narkohandel

I dag har Månedens Film i april premiere. Politiken giver filmen fem hjerter og kalder den ”et dybdegående studie i en ekstrem verden". Se den i perioden 17.-24. april. 

’Narco Cultura’ følger den 34-årige kriminalbetjent Soho, der opererer i den dødsensfarlige mexicanske grænseby Juárez, hvor narkokartellerne styrer alt og dagligt begår rituelle mord. Soho bliver kaldt ud til den ene forfærdelige forbrydelse efter den anden og må konstatere, at hans opklaringsarbejde som regel strander i korruption, ligegyldighed eller bare forståelig udmattelse. 

Filmens anden hovedfigur er den 27-årige musiker Edgar Quintero, der sidder i Los Angeles og skriver ’narcocorridos’ – ballader, som lovpriser penge og håndvåben og hylder narkokongerne som heroiske outlaws i en forvrænget udgave af den amerikanske drøm. Genren er blevet så populær blandt unge på begge sider af den mexicansk-amerikanske grænse, at den nu også omfatter film og merchandise. Filmen følger Quintero rundt i grænseområdet til en række udsolgte koncerter. Via sine to meget forskellige hovedpersoner formår Schwarz at levere en mangefacetteret indsigt i følgerne af Mexicos ulykkelige narkokrig.

I Politiken giver Joakim Grundahl filmen fem hjerter og kalder filmen "en imponerende orkestrering af en kompleks virkelighed." "Narco Cultura forsøger at blotlægge denne ubegribelige kultur uden at være moralsk programmeret i udgangspunktet. Og lykkes først og fremmest på grund af sin kontrapunktiske klipning, der lader fænomenet fortælle sig selv."

Narco Cultura var en af de mest omtalte film på dette års Sundance-festival og den vises i perioden 17.-24. april.

 

Tid: 'Månedens Dokumentar: Narco Cultura'. Vises i perioden 17.-24. april.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34