Cinemateket foretrækker Blondiner

Mmmmm… Det bedste af Marilyn: Oktobermåned bliver fyldt med platinblonde lokker, rødmalede læber og uforglemmelige filmklassikere. Der er Marilyn Monroe på programmet og unik boglancering den 3. oktober.

Marilyns personlige noter på bogform

Søndag den 3. oktober får danskerne mulighed for at læse Marilyn Monroes personlige noter, når den nye bog om hende, 'Fragmenter' (2010)(C&K Forlag), rammer landets bogbutikker.  I forbindelse med udgivelsen har du mulighed for at møde Marilyn, hvor hun gør sig allerbedst – nemlig på filmlærredet. Cinemateket viser de vigtigste af hendes bedste film i hele oktober.
Søndag den 3. oktober kl. 17.30 inviterer vi til boglancering i Filmhusets Film-& Boghandel. Her vil programredaktør - og Marilyn Monroe-fan - Claus Kjær fortælle om bogens hovedperson og kl. 19.15 introducere ’Gentlemen foretrækker blondiner’ på det store lærred.

Den rigtige Monroe


Bag det boblende og blonde ydre gemte der sig både en bange og usikker kvinde – men også en meget eftertænksom kunstner, som stræbte efter at blive vidunderlig. ’I’m not interested in money. I just want to be wonderful’, sagde hun på toppen af sin karriere til en chokeret producer. Måske læste hun for meget og drak for lidt? Hun var næppe klar over sin egen naturlige intelligens og da slet ikke om sit betydelige skuespiltalent. Et talent, som hun gjorde alt for at uddybe, men som også var et åg at bære for hende.

Spritnye kopier


Både ’Gentlemen foretrækker blondiner’ og ’Bus Stop’ bliver vist i spritnye 35 mm kopier. Førstnævnte har ikke været vist i denne form på det store lærred siden den danske premiere i 1954 - sidstnævnte har publikum ikke haft mulighed for at se i biografen siden 1967. De to film vil blive introduceret af Claus Kjær, som har tilrettelagt serien.