Nådesløst smuk asiatisk genindspilning af Clint Eastwood-klassiker

MÅNEDENS FILM – 'UNFORGIVEN'. Fra i aften, torsdag den 21. august, sætter Cinemateket alle blodrøde sejl til med det spritnye asiatiske remake af Clint Eastwood-filmen ’De nådesløse’. Ord som ”storladen” og ”smuk” går igen i anmeldelserne af filmen.

’Unforgiven’ fornyer samuraifilm/western-blandingsgenren, og byder på muskuløst orkestrerede jagter på hesteryg gennem dyb sne mellem nåletræer og visuel buldren og flammer i natten. Undervejs bliver der skåret tænder, skreget, udstedt dusører og udgydt blod med udtalt kynisme og dødsforagt. ’Unforgiven’, der er instrueret af Sang-il Lee og føres an af den japanske veteran og mesterskuespiller Ken Watanabe, har fået nomineringer for både bedste mandlige hovedrolle, bedste fotografering og bedste art direction ved det japanske filmakademis svar på Oscar’en.

Se filmen i Cinemateket fra i aften og frem til den 31. august. Alle dage kl. 19.00. Og husk at første visning af Månedens Film som altid er gratis for medlemmer af Cinemateket.

Anmelderne skriver

★★★★★★”Tilpasser sig sit eget miljø og de karakterer, som er en del af fortællingen. På den måde bidrager den med noget nyt til den ellers velkendte historie … Udover godt skuespil så byder ’Unforgiven’ på flotte naturbilleder, der kan give en kuldegysninger … en helstøbt western/eastern.” (Michael Kunov, Nosferatu)

★★★★ ”Mens den amerikanske original var et opgør med den klassiske westernskurks synder, er Lee Sang-Ils 'Unforgiven' en storladen pacifistisk hymne … Den gør den oprindelige historie til sine egen, med storladne landskaber og stormomsuste skæbner.” (Per Juul Carlsen, Filmland)

★★★★ ”Bjergtagende smukt filmet.” (Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten)

★★★★ ”De stride strømme af blod i det machoagtige, sværdsvingende univers står sig malerisk godt til den vinterverden, filmen er plantet i. Og historien om hævn er eviggyldig.” (Jacob Wendt Jensen, Berlingske)

★★★★ ”En stilren myte om en mytologisk tid.” (Morten Vejlgaard Just, Filmz)

♥ ♥ ♥ ♥  ”billedskøn med snedækkede landskaber, der plettes af blod. Ikke mindst takket være Ken Watanabes præstation fortjener ’Unforgiven’ et – også vestligt og western-venligt! – publikum.” (Sophie Engberg Sonne, Politiken)

”I Lee Sang-ils fuldfede, følelsesfulde eastern sker erobringen med magt og vælde. Naturen er en hævnende kraft, men også en nådegave, og den præsenteres i episk smukke panoramiske fotograferinger. Volden er desperat og grum. Hovedpersonernes indre kampe dyrkes i nådesløse close-ups og halvtotaler. Og mennesket er hævntørstigt og har ikke engang en snebolds chance i helvede for at forandre sin livsbane. Men har til gengæld mulighed for at ændre – eller afslutte – andres.” (Ralf Christensen, Information)

”Unforgiven er en sjælden mulighed for at se en aktuel japansk storfilm, der vil og kan noget andet.” (Bo Green Jensen, Weekendavisen)

Tid: Månedens Film i Cinemateket: ’Unforgiven’ 21.-31. august.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12