"En stærk nærdødsoplevelse fra et vitalt filmland" - Månedens Film 'Carancho'

Månedens Film i april er det seneste skud på stammen fra den argentinske instruktør med internationalt format Pablo Trapero. Se den mørke thriller alle dage fra 7. til 15. april.

★★★★★ "Pablo Traperos film er som en film af Martin Scorsese i 70'erne: Barsk, beskidt og sexet" Henrik Østergaard - CinemaZone.dk

Filmen indledes med følgende kolde facts: i Argentina omkommer mere end 8.000 mennesker årligt på vejene. 22 per dag. Antallet af tilskadekomne er omkring 120.000 om året.

Hver eneste af disse ulykkelige skæbner rummer en indtjeningsmulighed. For de, der har forstand på forsikringssager, er der små formuer at hente. Der er ligefrem en underbranche, hvor forsikringsagenter har et særligt navn: Gribbe. De lever af andres død og ulykke. En sådan carancho er Sosa, inkarneret af Latinamerikas største skuespiller, den karismatiske Ricardo Darín fra den Oscar-vindende ’Øjnenes hemmelighed’. Sosa tjener penge på at være først på pletten, når nogen ligger ituslået foran en kølerhjelm. Men en dag går der grus i svindelmaskinen. En mand dør, og i ambulancen sidder den kvinde, Sosa har tabt sit korrupte hjerte til.

Efterhånden som Lujan, den kvindelige læge, får indblik i den organiserede forsikringssvindel, prøver hun at vende Sosa ryggen. Hun har dog også brug for hans hjælp; nattevagterne har drænet hende fysisk og mentalt. Sosas forsøg på at kvitte forsikringsmafiaen og redde deres forhold tvinger parret ud i desperate handlinger.

De øvrige anmeldere skriver

♥ ♥ ♥ ♥ "En stærk nærdødsoplevelse fra et vitalt filmland." Sophie Engberg Sonne - Politiken

★★★★ "En barsk, desillusioneret og meget seværdig film om grådighed og kærlighed" Ebbe Iversen - Berlingske

★★★★ "Trapero har med 'Carancho' skåret en ferm thriller med et emne, der ikke kan undgå at vække forargelse og frygt." Katrine Sommer Boysen - Jyllands-Posten

Bestil billet hér.