Månedens Film - Sergio Leone møder Paolo Sorrentino møder Busby Berkeley!

MÅNEDENS FILM i Cinemateket er den charmerende italienske fodboldkomedie 'The Referee'. En filmperle for både fodboldelskere og -skeptikere. Se den frem til 23. marts.  

Den italienske fodboldkomedie ’The Referee’ er en på skrivebordet umulig kobling: (Sort)komisk vid, hjertevarme og storladen stil med stil på – og inspiration fra både Sergio Leone, Paolo Sorrentino og det amerikanske musicalkoryfæ Busby Berkeley!

Filmen har premiere i dag, torsdag 13. marts, og kan ses frem til 23. marts.

Anmelderne skriver:

★★★★ ”Paolo Zucca spillefilmdebuterer med en helflugter i den galgenhumoristiske og æstetisk opfindsomme fodboldfilm The Referee'”. (Thomas Spejlborg Sejersen, Soundvenue)

★★★★"'The Referee' er en kærlighedserklæring med afvæbnende charme og en umanerlig flot sort/hvid billedside." (Anders Brendstrup, Filmz)

★★★★”Instruktør Paolo Zucca viser her med sin spillefilmsdebut, at han bestemt er et navn der er værd at holde øje med i fremtiden. (Mads Abildgaard, Nosferatu)

★★★★”Crucianis historie filmes med stor elegance, og 'The Referee' er i det hele taget rig på billedsiden. Smukke og skarpe billedkompositioner sættes stilistisk op, yderligere højnet af en sort/hvid æstetik.” (Astrid Skov-Jakobsen, CinemaOnline)

"Her er superskarpe, sort-hvide scopebilleder, koreograferet dommertræning og rituelle stilheder som hos Sergio Leone." (Bo Green Jensen, Weekendavisen)

"Stefano Accorsi, der fik sit gennembrud i generationsportrættet 'L'ultimo bacio' i 2001, er fremragende som den selvsmagende dommer ... et underholdende møde med fodboldenglens mørke side." (Iben Albinus Sabroe, Information)

Tid: Månedens Film - 'The Referee'. Vises fra 13.-23. marts
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12