Oplev den originale 'Dirch' og en fodbold-milliardær i Østeuropa

Månedens søndagsdokumentar i Cinemateket går i kødet på østeuropæisk fodboldkultur, der handler om meget andet end sport alene - og apropos sport, kan du bruge tirsdag aften på at træne lattermusklerne i selskab med alle tiders danske komiker.

SønDok – fodbold for milliardærer

Hvis man er rigtig milliardær, ejer man en fodboldklub. Mens Abramovich købte sig ind i Chelsea, begyndte den mindre kendte ukrainske milliardær Rinat Akhmetov at investere kraftigt i klubben Shakhtar Donetsk. Donetsk ligger i et ukrainsk kulmineområde, hvor Akhmetov er en indflydelsesrig forretningsmand. Hans investering i klubben er et godt eksempel på den tiltagende og ofte problematiske sammenblanding af politik, underholdning og økonomiske interesser. Instruktøren Jakob Preuss kaster et utraditionelt blik på østeuropæisk fodboldkultur i 'The Other Chelsea' - og vil selv være til stede ved visningen den 25. september for at fortælle om arbejdet med filmen.

Søndag den 25. september kl. 14.00.

Funny Bones - Dirch Passer i glansrolle

Under hatten 'Funny Bones' viser vi nu hver måned en filmkomedie - spydig, fjollet, underspillet, spækket med slapstick eller gennemhullet af screwballs. I september lægger vi os i slipstrømmen på danmarkspremieren 'Dirch' og viser den folkekære komiker Dirch Passer i en af hans mange morsomme film, nemlig krimi-komedien 'Den store gav-tyv' (1956), som bl.a. inspirerede Nikolaj Lie Kaas til sin kritikerroste Passer-personificering.

Tirsdag den 27. september kl. 19.15.