Ny Balling-biografi: Særarrangement med film og intro

Ny biografi minder om, at Erik Balling var mere end 'Matador' og 'Olsen-banden'. Se Ballings debutfilm med introduktion - og få bogen med rabat den 16. november.

Informations filmredaktør Christian Monggaard, der netop har udsendt biografien 'Erik Balling – hans liv og film', introducerer 'Vi arme syndere' (1952).

Filmens dramatiske historie

Filmen er en spændende blanding af skarp samtidsskildring og løssluppen folkekomedie. Ib Schønberg leverer en af karrierens største præstationer som den anløbne levemand og kunsthistoriker Svanø, der lever af lyssky forretninger. Krigens mørke og efterkrigstidens knaphed har mærket ham, og der er glimt af desperation bag den gemytlige facade. Monggaard kan desuden berette, at selve tilblivelsen af filmen var dramatisk og omfattede bl.a. en fyret hovedrolleskuespiller og et selvmord.

Ballings mørke side

Filmen, som Erik Balling overtog, da Ole Palsbo blev fyret fra Nordisk Film, er mørkere og skarpere end nogen anden, Balling siden satte sin signatur under. Det hænger selvfølgelig sammen med, at manuskriptet blev formet af Palsbo, der om noget interesserede sig for menneskets og hverdagens skyggesider.

Anmelderrost biografi til rabatpris

Christian Monggaards biografi om Erik Balling, der med tydelighed dokumenterer, at Balling var meget andet end 'Matador' og 'Olsen-banden', sælges til medlemspris à kr. 349 (normalpris / kr. 399). Desuden kan alle gæster til arrangementet onsdag den 16. november også købe bogen med rabat - og ved denne lejlighed samtidig få den signeret af Christian Monggaard. Bogen har allerede høstet mange roser i pressen:

"Christian Monggaards biografi om Erik Balling viser, hvordan filminstruktøren både spejlede og bidrog til dansk selvforståelse som ingen andre danske filmkunstnere." ★★★★★- Kristian Lindberg, Berlingske.

"Bogens analyse af filmenes stilistiske virkemidler føjer ny viden til billedet af den kendte film- og seriemager, med dens pointering af 'at det var, når Balling var mest kommerciel, at han lavede den største kunst.'" - Flemming Kaspersen, Information.

"Bogen er velskrevet, klar og overbevisende i sin argumentation, og dens store styrke ligger i filmomtalerne. Her vækkes læserens lyst til både at gense de kendte klassikere - og gå på opdagelse i de mindre kendte film fra Ballings hånd." ★★★★- Jakob Levinsen, JP

Tid: Onsdag den 16. november kl. 18.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412