CPH PIX repriser

Nåede du ikke at se Serge Gainsbourgs provokerende film med Jane Birkin og Charlotte Gainsbourg? Og hvad med den smukke koncert med Choir of Young Believers? Eller de nybrydende New Danish Screen? Ekstravisninger af de populæreste PIX-film i Cinemateket mandag den 26. april.

Koncertfilm med Choir of Young Believers

Den kompromisløse koncertfilm 'This is for the White in Your Eyes' (2010), bringer publikum i sanselig nærkontakt med CYB’s frontmand Jannis Noya Makrigiannis, alt imens hans vellykkede indie-pop bliver ført mod nye symfoniske højder i smukt samspil med DR UnderholdningsOrkestret.

Filmen vises i aften, fredag den 23. april kl. 22.00 og 23.15. Få uafhentede billetter tilbage! Ekstravisning den 26. april kl. 21.45.

Bestil billetter:
Fredag den 23. april kl. 22.00
Fredag den 23. april kl. 23.15
Mandag den 26. april kl. 21.45

Læs mere om filmen.

Gainsbourg – provocateuren som instruktør

Den legendariske franske sanger Serge Gainsbourg skrev ikke kun fængende melodier, men instruerede også flere film.
'Charlotte For Ever' (1986) er filmen, som mange taler om, men kun få har set. Om et grænse-incestuøst forhold mellem en gammel enkemand og hans unge datter - spillet af far Serge og datteren Charlotte Gainsbourg.
Vises den 26. april kl. 19.00. Læs mere om filmen og bestil billetter.

Se også 'I Love You, I don't' (1976) hvor Serge Gainsbourgs kone Jane Birkin spiller den ranglede, androgyne Johnny, der rastløs og uinspireret arbejder på et truckstop i ødemarken. En dag bliver hun forført af den homoseksuelle Krassky, spillet af Warhol-stjernen Joe Dallesandro.
Vises den 26. april kl. 21.30. Læs mere om filmen og bestil billetter.

New Danish Screen 1 + 2

New Danish Screen 1 - fire film: I 'Bobby', forsøger den 24-årige Bobby forgæves at redde en jævnaldrende, ung mands liv. Filmen 'Promise' tager os tilbage til mellemkrigstidens Vilna, hvor den den 10-årige Romain spås en lysende fremtid af sin mor. I 'Udflugt' udvikler et kedsommeligt ægtepars uskyldige seksuelle leg sig til et psykisk overgreb. I 'Sky' vil den aldrende Joachim have fred i sjælen ved at slettesin fortid, som rummer et stort tab. 
New Danish Screen 1 vises den 26. april kl. 16.45. Læs mere om filmene og bestil billetter.

New Danish Screen 2 - tre film: 'Mand eller mus' - en eksperimenterende film om tre mænd med dårlig sædkvalitet. I 'Sommer i Tyrol' bruger et gammelt ægtepar de sidste 10 minutters af kvindens liv på at skændes. 'Limboland' er historien om otte unge menneskers forsøg på at nedbryde kløften mellem modstridende kulturer.
New Danish Screen 2 vises den 26. april kl. 19.15. Læs mere om filmene og bestil billetter.