Gratis filmoplevelser under Park Life

Oplev naturen midt i byen, når Parkmuseerne byder på to dage med et væld af aktiviteter for børn og voksne - i Cinemateket tre gratis filmvisninger lørdag d. 18. maj. 

Med begivenheden Park Life sætter Parkmuseerne – det nyligt indgåede samarbejde mellem Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg, SMK og Statens Naturhistoriske Museum – spot på naturen i og rundt om Kongens Have.

Lørdag d. 18. maj har fem af parkmuseerne gratis adgang, og i Filmhuset betyder det gratisvisninger af tre udvalgte filmperler.

Honningbier, murmeldyr og talende ræve
Kl. 16:30 byder vi velkommen med den fascinerende dokumentar ’Queen of the Sun’. Filmens instruktør Taggart Siegel besøger fremtrædende fødevarer-aktivister (Michael Pollan og Vandana Shiva), videnskabsfolk og excentriske biavlere for at finde forklaringer på, hvorfor honningbierne er ved at uddø overalt i verden. Efter filmen vil biavlere fra foreningen ‘Bybi’ diskutere filmen og svare på spørgsmål fra publikum.

Senere – kl. 19:00 - fortager vi det første af aftenens to genreskift, når vi blænder op for den klassiske 90'er-komedie ’En ny dag truer’. Bill Murray er fænomenal i rollen som den arrogante og kyniske tv-vejrmand Phil, der mod sin vilje skal transmittere fra den årlige murmeldyr-fejring i en flække i Pennsylvania. Pludselig oplever han at gentage den samme trivielle dag igen og igen, indtil han har gjort sig fortjent til en skøn kvindes kærlighed - en god motivationsfaktor, når hun spilles af Andie MacDowell.  

Endelig runder vi kl. 21:30, når mørket har sænket sig over byen, af i en noget anden boldgade. Naturen er ond og faretruende dyster i Lars von Triers ’Antichrist’, hvor Charlotte Gainsbourg og Willem Dafoe tager på udflugt til en skovhytte for at bearbejde sorgen over deres barns tragiske død. Rævene taler, og én ting er sikkert: "Chaos reigns".

Andre aktiviteter under Park Life
Allerede fredag d. 17. maj kan man i forbindelse med arrangementet BioBlitz gå på opdagelse i naturen med lup, net og kikkert – på land, til vands og i luften. For de kreative børn og deres forældre er SMK’s værksted eller den japanske havekunst-workshop desuden et besøg værd, ligesom du kan komme med på en guidet promenade i kvarterets have- og museumsarkitektur og få en omvisning i Davids Samlings udstilling om naturmotiver i islamisk kunst. 

Lørdag kan du blandt andet smage på honning fra bybier i Botanisk Have, opleve Nordeuropas længste staudebed og møde landskabsarkitekten bag det, promenere mens du bliver klogere på områdets arkitektur og historie - og meget, meget mere.

Husk også, at du kan se eller gense alle seks museers aktuelle udstillinger om blomster – ganske gratis. 

Se hele programmet på parkmuseerne.dk/park-life.

Tid: 17.-18. maj.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.