'Joe Strummer: The Future Is Unwritten' – musikfilm, bar og dj i Late Night-biffen

Prisbelønnet dokumentarfilm om guitaristen og sangeren Joe Strummer fra den legendariske punkgruppe The Clash. Fredag den 29. januar. Med bar og dj.

Fremtiden skrives og formes af mennesker som Joe Strummer, forsangeren fra det legendariske engelske punkrock-band The Clash, der med politiske tekster og hårdtslående akkorder inkarnerede de sene 1970'ere og tidlige 1980'eres subversive fuck-you attitude.

Instruktøren Julien Temple - punk-doc veteranen, der gennem fire årtier har dokumenteret den engelske og amerikanske musikscene, har med ’The Future is Unwritten’ lavet et fascinerende portræt af vennen Strummer. Se filmen i Friday Late Night-biffen fredag den 29. januar kl. 22.00.

Fakta

Bestil Billetter

Billetter skal afhentes dagen før – uafhentede billetter sælges på dagen

'The Future Is Unwritten' er i sig selv et imponerende og energisk sammenklippet dokumentationsarbejde med store mængder af sjældent arkivmateriale, The Clash backstage, animerede udgaver af Strummers tegneserier og nutidige interviews, hvor en bred vifte af kunstnere - fra Martin Scorsese og Bono til Johnny Depp og Steve Buscemi - udtaler sig om Strummers betydning. Der tegner sig et til tider flatterende, et til tider ikke så rosende billede af en alsidig kunstner og et karismatisk menneske, hvis personlige verdenssyn tit kolliderede med den virkelighed, som formede sig for ham. 

Fra diplomatsøn til karismatisk punk-frontfigur

Strummers livsbane former sig med de kulturelle og politiske ændringer fra 1970'erne og frem. Han er født i 1952 i Tyrkiet af et par diplomatforældre, der tidligt placerede den rebelske dreng på kostskole i England. Han var langt fra nogen mønsterelev, og udviklede tidligt en trang til oprør mod ”systemet” samt en solidaritet med de udstødte og undertrykte - dyder han sidenhen kanaliserede gennem sin musikalske begavelse. Strummer begyndte sit voksne liv som hippie, blev siden 'squatter', men tog et mere aggressivt standpunkt med punken i sidste del af 70'erne.

Ny begyndelse – pludselig død

Efter The Clashs splittelse i 1985 drev Strummers forskellige talenter ham vidt omkring. Han medvirkede bl.a. i film af Jim Jarmusch (der også interviewes i 'The Future Is Unwritten') og hos den finske instruktør Aki Kaurismäki. I 1999 stiftede han bandet The Mescaleros, som han nåede at spille med i tre år, en periode, der var et mere roligt pusterum for ham, hvor han nåede at slutte fred med sig selv og sine interne konflikter inden sin alt for tidlige død i 2002.

En film for alle

'The Future is Unwritten' henvender sig ikke kun til kendere af Joe Strummers biografi og musik – også andre kan få masser ud af en intelligent og flot drejet portrætfilm om en af det sene 20. århundredes store personligheder.

Efter filmen er der dj og drinks i ASTA bar.