Disco-dansende aliens på jagt efter sex & stoffer

'Psych-Out' er Cinematekets nye aften dedikeret til de skæve genrer. Se 'Liquid Sky' - en neonfarvet sci-fi-sjældenhed - torsdag den 15. oktober kl. 21.00.

80’ernes New York City. En flyvende tallerken fra Venus på jagt efter stoffer (!) lander midt i et dekadent new wave/disco-miljø. Men da de usynlige rumvæsener flytter ind hos en androgyn fotomodel, finder de ud af, at sex er et federe 'high'.

I samarbejde med filmgruppen Station 16 lancerer Cinemateket et nyt månedligt tiltag - Psych-Out: sjældenheder fra filmverdens kældre i form af Midnight Movies, B-film, Underground, Euro-trash, Grindhouse, Double Features, Beat Cinema, og Erotica...

Neonfarver i tusmørket

Vi lægger ud med 'Liquid Sky', en neonfarvet science-fiction-sjældenhed fra 80'ernes New York City, som på mystisk vis fløj under kritikernes radar, da periodens vigtigste undergrundsfilm blev kronet. Selv blandt genrefans og connaisseurs har kun få hørt om denne perle, skønt den ellers ligger i historisk forlængelse af Midnight Movies såsom 'El Topo' og 'Eraserhead'.

Midnight Movies var et storby-fænomen, som opstod i New York, London og Paris i slutningen af 60’erne, og havde sin storhedstid i 70’erne, hvor udvalgte film fik en nærmest ceremoniel modtagelse af filmfans, der var trætte af den brede films kommercielle kunstighed og forsigtighed. 

'Psych-Out' finder sted den tredje torsdag i hver måned. De sjældne spoler får et par ord med på vejen, og der kan købes kolde bajere i Asta Bar.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.