SønDok: 'A Blooming Business'

Rystende dokumentar om slavelignende arbejdsforhold på eksportgartnerier i Kenya. Med instruktørbesøg. Søndag den 13. september.

Duften af friske blomster antager rådne dimensioner i dokumentarfilmen 'A Blooming Business' som vises i SønDok-biffen søndag den 13. september kl. 14.30.

Jane, Oscar og Kennedy fortæller om deres arbejdsdag på de store industrialiserede eksportgartnerier i Naivasha, Kenya: 12 timers arbejdsdage, invaliderende kemikalier, seksuel udnyttelse, forurenet drikkevand og slavelignende arbejdsforhold er en del af dagens orden. Alt sammen for at velstillede samfundsborgere kan få blomster på bordet.

Forestillinger

Den 13. september kl. 14.30

Bestil billetter her

Instruktør Ton van Zantvoort svarer på spørgsmål

'A Blooming Business' er en stærk og poetisk fortælling, der tydeliggør behovet for ændringer i en skræmmende ukendt industri. På trods af faren for at miste jobbet, og dermed deres livsgrundlag, fortæller Jane, Oscar og Kennedy åbent om deres horrible arbejdsforhold.

Deres rystende vidneudsagn kombinerer instruktøren Ton van Zantvoort med et stærkt cinematografisk blik og indfanger på poetisk vis hovedpersonernes drømme og håb, midt i en dunkel verden, hvor blomster ikke altid dufter godt og oftest er fyldt med torne. Efter filmen svarer instruktør Ton van Zantvoort på spørgsmål fra salen

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 33 74 34 12. Online bestilling på cinemateket.dk.