Tapas, sangria og tøsefilm

SOIRÉE FILLES. Saml veninderne, drej om på hælen, giv oktober-vejret den kolde skulder og send tankerne på flugt til det varmblodige Spanien. Torsdag den 18. oktober kl. 17:00 inviterer Cinemateket til en eksklusiv aften med sangria, tapas og visning af Pedro Almodóvars kvindelistige hyldest til den stærke køn; 'Volver'.

Penelope Cruz blæser anmelderne omkuld

'Volver' tog i sin tid de danske anmeldere med storm. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥(Kim Skotte, Pol.): "'Volver' er kulørt underholdning med dybfølt og ægte hjertelighed. Det er en film, man ser med et saligt smil fra første til sidste billede. Så uhøjtideligt, flabet og dejligt kan de kvindelige principper udfoldes!" Også Urbans anmelder, Louise Kidde Sauntved, var begejstret for filmen, og gav den ★★★★★★ (seks ud af seks stjerner). Hun fremhævede især Penélope Cruz' præstation: "Cruz gnistrer af temperament og følelser og svinger ubesværet mellem grin og tårer, mens hun fører os igennem en bindegal, rørende og fuldstændig uforglemmelig historie." I Jyllands-Posten fik 'Volver' ★★★★★ (5 stjerner) af Jakob Levinsen, der også var fuld af lovord om filmen: "Viser suverænt, at også film om dybt alvorlige emner kan være underholdende, sjove og sexede, så man midt i alle traurighederne stadig synes, at det er pragtfuldt at gå i biografen, og efter filmen går derfra i forvisning om, at livet kan vendes til det bedre."

Charmerende, magisk-realistisk komedie

’Volver’ blander på koket vis melodrama og farce i fortællingen om arbejderkvinden Raimunda (Penélope Cruz). Hendes slibrige dovendyr af en kæreste forgriber sig på Raimundas teenagedatter og bliver dræbt ved et uheld, hvorefter Raimunda resolut skjuler liget i en gammel kummefryser. Det er er dog kun startskuddet til, at flere særdeles livfulde skeletter begynder at rumstere i familiens skabe. Midt i det hele vender Raimundas mor for eksempel på magisk-realistisk vis tilbage fra de døde. Penélope Cruz fører overdådigt an i et ensemble af kvinder, der kollektivt blev tildelt prisen som bedste skuespillerinde ved Cannes-festivalen i 2006, hvor Almodóvar i øvrigt også blev hædret for bedste manuskript.  

En aften skabt til venindepleje

Soirée Filles er Cinematekets månedligt tilbagevendende aften skabt til venindepleje. Det eksklusive arrangement laves i samarbejde med modebloggen Anywho og Filmhusets Restaurant SULT. Aftenen begynder kl. 17:00 med en særlig tapas-menu, der serveres i selskab med et glas sangria i Restaurant SULT. Denne aftens lækre tapas-menu består af rejer stegt i olie og chili; røget okseinderlår og sprød salat; dybstegt mozzarella-ost og tomat; Manchego-ost og honning. Selve filmen starter kl. 18:00. Prisen for hele herligheden er blot 200 kr.!

Tid: Torsdag den 18. oktober kl. 17:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412