Efterårsferie med Astrid Lindgren i BIO MIN BIO

Tag ungerne med til fire fantastiske Astrid Lindgren-klassikere i efterårsferien. Fra lørdag den 10. til lørdag den 17. oktober.

Astrid Lindgrens fantastiske børnebøger har forenet generationer gennem årtiers højtlæsning ved sengekanten.

Vi har alle grint, grædt og gyst med Emil, Ronja og Pippi. I efterårsferien fejrer vi Nordens store børnebogsforfatter Astrid Lindgren ved at vise fire filmatiseringer af hendes mest kendte bøger. Alle film i BIO MIN BIO-biffen har en billetpris på kun 25 kr.

Den eventyrlige side

Astrid Lindgren skabte eventyr, som børn - og voksne - til alle tider har kunnet fortabe sig i. 'Ronja Røverdatter' er et af de mest elskede.

Ronja bor sammen med sin far Mattis og resten af røverne i den ene halvdel af en gammel borg midt ude i en stor skov. En rivaliserende røverbande flytter ind i den anden halvdel. Ronja udvikler langsomt et venskab med drengen Bork, hvilket ingen af banderne synes særlig godt om.

I 'Brødrene Løvehjerte' veksles to tragiske hændelser til en fabelagtig fortælling. Drengen Jonatan dør under en ildebrand, hvor han redder sin lillebror Tvebak. Kort tid efter bukker ni-årige Tvebak under for tuberkulose. Heldigvis genopstår de to brødre i det magiske land Nangijala, hvor en sort ridder og hans drage undertrykker befolkningen.

Barnet i centrum

Astrid Lindgrens persongalleri består ofte af charmende uvorne unger, og sådan én er lille Madicken. "Du er skrupskør Madicken," siger hendes lillesøster. "Det har du altid været." Madicken er en lille syv-årig pige med et meget stort hjerte. Hun vil gøre alt for drengen Abbe – tilmed skaffe ham en plads ved siden af piloten til flyveopvisningen.

Skildring af familie, barndom, og landlig idyl i regionen Småland findes der masser af i Lindgrens univers. F.eks. i Bulderby. Følg børnene i den smukke højsommer – hvor det vrimler med eventyr alle vegne.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.