Juliette uden Romeo – den uopnåelige og uforenelige kvinde

Vi hylder den skønne franske skuespillerinde Juliette Bincohe med en serie af hendes bedste præstationer. Serien vises hele september.

Man kan ikke sætte Juliette Binoche i bås. Tværtimod er hun altid på farten, og aldrig bange for at tage chancer. Hun er en særlig skabning i filmens verden. Hun kan i samme åndedrag være et tyndslidt menneske af kød og blod – og et æterisk væsen med et utilnærmeligt skær over sig.

Som en kritiker har skrevet om den i dag 45-årige Binoche: "Publikum og anmeldere har reageret på hendes vidtspændende præstationer med roser, men ofte med splittelse: Når hun virker sexet på nogle, virker hun frigid på andre."

Juliette med hjertet


I mange af hendes film er Juliette Binoche det emotionelle centrum, hjertet der får filmen til at banke. Hendes naturalistiske spillestil giver ofte hendes film en rå nerve, mens hendes afvæbnende personlighed charmerer og kærtegner tilskueren, så det ikke bliver en opslidende oplevelse.

 Hendes smukke og markante træk har givet hende muligheden for at tage den nemme vej til succes via Hollywood blockbusters, men hun har høfligt afvist tilnærmelserne. Hun vælger i stedet sine roller med omhu, og præstationerne viser ægte kærlighed til hendes figurerer.

Adspurgt om sin teknik som skuespiller har Binoche sagt: "For mig er skuespil bedst, når der ikke er tale om skuespil. Når præstationen kommer af en stærk følelse, der trænger gennem huden og den måde, du er på."

En varieret sjæl


Hendes skuepilskarriere har båret præg af hendes konstante søgen - uden hun på noget tidspunkt har mistet balancen. Hun har varieret sine roller smukt, og leveret ægte dramatiske pragtpræstationer i film som ‘Blå’, og ”De elskende fra Pont-Neuf’, mens hun i roller som chokolade-fristerinden i ’Chocolat’ spiller med så meget lethed og overskud, at hun næsten ikke rører jorden.

I september måned viser vi et udpluk af hendes skønne præstationer, og der er særlig forpremiere på filmen ’Paris’ i et særarrangement med lækker fransk mad fra restauranten SULT.

Filmserien kører hele september.
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk