MIX Copenhagen-anbefalinger

Q&A. MIX Copenhagen ruller den regnbuefarvede løber ud fredag den 30. september og inviterer alle til unikke filmoplevelser om køn, seksualitet og identitet. Vi har stillet festivalleder Stine Michelsen fire spørgsmål.

 

"Faktisk har jeg ting, jeg glæder mig til hver dag – det bliver 10 superspændende dage" – festivalleder Stine Michelsen.

Hvorfor er en MIX-festival stadig vigtig i 2016?

MIX Copenhagen er stadig vigtig i 2016, da de LGBTQ-film, historier og identiteter, som vi kan portrættere på lærredet, endnu ikke er nået de brede filmfestivaler og biografdistributionen. Ud over, at vi kan vise en meget bredere palette af filmiske fortællinger, skaber vi også et fantastisk festival space, hvor der er plads til alle.

Om MIX Copenhagen

Stine-Michelsen
Festivalleder Stine Michelsen.

MIX Copenhagen startede i 1986 og er nu Danmarks ældste årligt tilbagevendende og stadigt aktive filmfestival.

MIX er samtidig en af verdens ældste LGBT-filmfestivaler.

MIX afholdes fra den 30. september til og med. 9. oktober 2016.

www.mixcopenhagen.dk

Kan man godt være med til festivalen, hvis man ikke er en del af LGBT-fællesskabet?

MIX er åben for alle og er et fantastisk sted at gå hen for at få brudt med de normer, som eksisterer i samfundet. Min mormor og morfar kommer på MIX hvert år og ser film. Det handler om at være åben for gode film og alle slags identiteter og seksualiteter. Vi gør meget ud af, at alle skal have en god oplevelse.  

Er der en begivenhed under MIX, du personligt glæder dig særligt til at deltage i?

Jeg glæder mig selvfølgelig til vores åbningsfilm "Don't Call Me Son" – en fantastisk universel fortælling fra Brasilien, om familie og identitet. Til åbningen på MIX er der altid en særlig stemning. Festivalen skabes kun på frivillige-kræfter, og det giver en særlig festival ånd. 

Vi har mange internationale gæster, som deltager i Q&As efter filmvisningerne. Jeg elsker selv at høre fra filmskaberne ovenpå en god film, så som publikum ville jeg prioritere disse visninger, hvor man får lidt ekstra.

I Asta Lounge i Cinemateket byder vi på mange spændende paneler. Jeg glæder mig til vores "Meet The Programmers" panel lørdag den 1. oktober kl.14, hvor alle kan få indsigt i, hvordan vi i MIX arbejder med programmet samt få anbefalinger til dette års program fra alle seks programmers. 

Fredag den 7. oktober skal jeg ind og høre vores internationale jury - der blandt andet består af Jenny Lund Madsen og Adrian Hughes - snakke om LGBTQ-films fremtid. Faktisk har jeg ting, jeg glæder mig til hver dag – det bliver 10 superspændende dage.

Er der andre dele af programmet du vil fremhæve?

Programmet er inddelt i "Hvis du vil…" kategorier, så man kan vælge film efter, hvilket humør man er i. I år er kortfilmsprogrammerne også kurateret efter kategorier, hvilket har højnet niveauet for de seks kortfilmprogrammer.

Vi har en del dansk LGBTQ-repræsentation på MIX. Kortfilmsprogrammet "Danish Delights" består af fem stærke danske fortællinger og visningen sluttes af med Q&A med instruktørerne i salen, samt reception med drinks i Asta Bar efter filmene. I år har været et stærkt dansk år på kortfilmsområdet, og derfor har vi også danske film med på andre kortfilmsprogrammer – blandt andet Cecilie McNairs "Mukwano", som også fik stor opmærksomhed på Odense International Film Festival.

I det længere format viser vi "Xenia: en vognmands bekendelser", som modtager en Æres-Bent på MIX Copenhagen og er instrueret af Iben Haahr Andersen. Ved visningen onsdag den 5. oktober, vil der være Q&A med både instruktør, producer og Xenia.

Vi har rigtig mange film med skandinavisk og Dansk premiere på MIX. Det er film, du ikke vil se på andre store festivaler eller kunne streame online. Personligt glæder jeg mig til at vise "Yes, We Fuck", "The Same Difference" og vores Lili-nominerede "Arianna"

Vi har film til enhver smag og er altid klar på at anbefale dig titler – find os i vores MIX-skranke i Cinemateket i Gothersgade.