Fem danske dokumentarfilm på Filmstriben

Fem nyere danske dokumentarfilm er netop kommet på Filmstriben. Filmene portrætterer mennesker, som på forskellige måder forsøger at forfølge deres drømme om en tilfredsstillende tilværelse.

Filmene kan ses på Filmstriben. Ud for hver titel kan du vælge "Se hjemme", hvis du vil se filmen derhjemme via dit biblioteks-login og password, eller du kan vælge "Se på biblioteket", hvis du vil se filmen på dit bibliotek.

De sårede (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Louise Kjeldsen, Louise Jappe. 57 min. Danmark, 2010.
Dokumentarfilm om to unge danske soldater, der er vendt hjem fra krigen i Afghanistan som invalide. Filmen følger dem og de fysiske og psykiske udfordringer i deres nye hverdag. Da de tog af sted fra Danmark, følte de sig som uovervindelige, patriotiske soldater. Nu skal de genfinde selvrespekten og redefinere deres liv i et samfund, der ikke anerkender deres projekt.

Hjemløs (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Ditte Haarløv Johnsen. 55 min. Danmark, 2010.
Dokumentar om tre unge mænd fra Grønland, der nu bor på gaden i København. Instruktøren har fulgt dem i et helt år, og publikum kommer helt tæt på de tre venner. De forsøger at få livet til at hænge sammen i et samfund, der mest af alt ignorerer dem, og der er konstant konflikter med familie, danske autoriteter og de andre på gaden. Det er en hverdag fyldt med selvdestruktion og druk, men også et liv, der byder på kærlige stunder og håb for fremtiden.

Mission kvindehandel (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Judith Lansade, Sine Plambech. 58 min. Danmark, 2010.
Dokumentarfilm der følger Københavns Politis specialenhed til bekæmpelse af international kvindehandel og dens følger i Danmark. Politiets efterforskning i den danske sexindustri for at finde vidner og beviser mellem prostituerede, håndlangere og bagmænd, er en meget stor udfordring. I en globaliseret verden med illegal migration, fattigdom og store kulturforskelle er det en kompleks opgave at tage kampen op imod den organiserede kriminalitet og få ofrene for den, til at medvirke i indsatsen.

Ønskebørn (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Birgitte Stærmose. 29 min. Danmark, 2009.
I grænselandet mellem dokumentar og fiktion bevæger filmen sig gennem efterkrigstidens Kosovo, hvor børn sælger cigaretter på gaden for at overleve. Om natten, med Pristina som dyster baggrundskulisse, fortæller børnene i monologer deres rystende historie om frygten, tabene og håbet for fremtiden.
Siden filmens internationale premiere i februar i år, har den rejst verden rundt og modtaget mange priser og hædrende omtale. Den er nomineret til den eftertragtede European Film Award i kortfilm-kategorien, som afgøres på lørdag d. 4. december. Filmens potentiale og væsentlighed understreges bl.a. af en Special Mention i Berlin Filmfestivalens ungdomsprogram 14plus, publikumsprisen på Odense Film Festival 2010 og senest prisen for bedste kortfilm på Stockholms Internationale Filmfestival. 

Stages (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Uffe Truust. 93 min. Danmark, 2009.
Portrætfilm om det danske elektrorock-band Dúné. Bandets syv medlemmer var i 18-års alderen, da de udgav deres første plade, og siden da har deres liv udviklet sig med raketfart.
Filmen tager os med hele vejen fra øvelokalet i Skive, over prismodtagelser, fester, op- og nedture, flytningen til København og til de store koncerter i Tokyo og Moskva.