Filmstriben: Sådan er søskende

Filmserien ”Sådan er søskende” består af fire dokumentarfilm for børn, som giver forskellige eksempler på, hvordan det er at have en bror eller en søster. Filmene har premiere på Filmstriben i dag sammen med filmen ”Min min”.

De fire film under fællestitlen ”Sådan er søskende” er instrueret af hver sin instruktør. Aage Rais, Laila Hodell, Max Kestner og Mikala Krogh giver hver deres bud på søskendeforhold, og de følelser der kommer til udtryk, f.eks. når man har en søster der er syg, når brødrene bare er irriterende, eller når man savner sin storesøster, som skal bo i udlandet i mange måneder.

Og så kan man jo også komme ud for, at man skal have en ny søster eller bror. Dette tema tages op i Max Kestners bidrag til ”Søskende-serien”, og i Kaspar Astrup Schrøders ”Min min” om den 2-årige Storm, som har mange blandede følelser som nybagt storebror.

Serien ”Sådan er søskende” henvender sig til børn fra 6-7 års alderen og opefter. Læs mere om filmene og tankerne bag serien i Liselotte Michelsens artikel, som blev skrevet da filmene havde premiere på BUSTER-festivalen i 2011: ”Måske er jeg ikke den perfekte storesøster…”.

Se alle fem film på Filmstriben.

Tags: