Filmstriben - nye titler

På Filmstriben er der i den seneste uge udgivet 12 kort- og dokumentarfilm fra DFI. Blandt filmene er den svenske tegnefilm "Ville og Vilde kanin" for de mindste børn, og nogle af de første fiktionsfilm for børn af instruktørerne Åke Sandgren og Jesper W. Nielsen. For teenagere og voksne bydes bl.a. på to dokumentarfilm fra serien "Næsten voksen", og en kritisk film om antisemitisme rundt om i verden nu, to generationer efter holocaust. Der er både film af nyere dato og film fra DFIs bagkatalog. Der er nu i alt 730 film fra DFI på Filmstriben.

Nedenstående film fra DFI er publiceret på Filmstriben i perioden 12.-16. april 2010. Filmene kan vises på biblioteker og skoler:

Mest for børn

Nyere titler

Ville og Vilde kanin 
Instruktion: Ylva-Li og Lennart Gustafsson, 2006. Animation.
Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville chancen for at slippe væk, og han drager ud i skoven, hvor han møder den vilde kanin Vilde. De to kaniner bliver gode venner og bor sammen hos Vilde, der er vant til at klare sig selv. Ville får til sidst hjemve, men pludselig er det ham der må være den stærke, da Vilde kommer til skade. For børn fra 3 år og opefter.

Fra DFIs bagkatalog

Eventyret om den vidunderlige musik
Instruktion: Anders Sørensen, 1991. Animation.
I lyd og streg illustreres på rekordtid, hvordan historien til alle tider har påvirket musikken og kunsten. Og omvendt! Humoristisk tegnefilm for børn og alle andre barnlige sjæle.

Johannes' hemmelighed
Instruktion: Åke Sandgren, 1985. Fiktion.
I eventyrets form fortælles historien om Johannes, som er optaget af at finde ud af, hvad der er godt, og hvad der er ondt. Hans far og mor skilles, og drengen tager på tur i fantasiens verden sammen med pigen Jesus. For børn fra 5-års alderen.

Reden
Instruktion: Maria Mac Dalland, 1992. Animation.
Med flyttefigurer og animerede baggrunde fortælles solstrålehistorien om en gammel skipper, som får selskab af en fugl. Han spærrer fuglen inde, men den flygter sammen med en anden fugl. Selvom skipperen bliver fortvivlet, ender det hele godt for alle parter. For børn fra 5-års alderen.

Retfærdighedens rytter
Instruktion: Jesper W. Nielsen, 1989. Fiktion.
Det er juleaften i Danmark. Drengen Benjamin er med far og mor på stationen for at hente farmor. Trist og gråt er det hele, men Benjamins vilde fantasi sætter kulør på en skæg og skæv nutidsudgave af selveste juleevangeliet. I hovedrollerne ses bl.a. Jesper Christensen, Daniel Helmo, Buster Larsen og Henning Jensen. For børn fra 11-års alderen.

Mest for unge

Nyere titler

Usynlige piger
Instruktion: Sidse Stausholm, 2009. Dokumentar.
Én af filmene fra serien "Næsten voksen", som henvender sig til teenagere og deres voksne. Filmen handler om tre af de såkaldt "stille piger" i 15-16 års alderen. De har hver især haft en hård skoletid, hvor de er blevet drillet, ignoreret eller selv har trukket sig væk fra fællesskabet. Nu har de mødt hinanden på nettet og udveksler erfaringer og giver hinanden selvtillid og styrke til at finde veje ud af ensomheden.

Terrorist ved et tilfælde
Instruktion: Miki Mistrati og Nagieb Khaja, 2009. Dokumentar.
Én af filmene fra serien "Næsten voksen", som henvender sig til teenagere og deres voksne. Cem er en ung tyrkisk muslim, som lever i Danmark. Han er træt af at blive associeret med terrorisme, og beslutter sig for at finde ud af, hvad der får nogle unge muslimer til at udvikle sig i en fanatisk religiøs retning. Han opsøger den jævnaldrende Abdul Kadir, der sidder fængslet i Bosnien for planlægning af islamisk terror. Gennem samtaler erfarer Cem, at sandheden kan antage mange former.

Mest for voksne

Nyere titler

Specialisterne
Instruktion: Ulrik Holmstrup, 2009. Dokumentar.
Thorkil er direktør i TDC, da hans søn diagnosticeres som autist. Thorkil siger sit job op og starter 'Specialisterne', et firma der udelukkende har autister som ansatte. Han er overbevist om, at han kan udnytte autisternes særlige evner for vedholdenhed, præcision, regelmæssighed og hukommelse. Filmen følger Thorkils kamp for sin idé og sit firma, og den autistiske Adams kamp for det job, der kan give ham en meningsfuld tilværelse.

Defamation
Instruktion: Yoav Shamir, 2009. Dokumentar.
Hvad er antisemitisme? Og eksisterer begrebet stadig to generationer efter Holocaust? Filmens israelske instruktør begiver sig ud på en verdensomspændende rejse med det formål at undersøge, om ”det gamle had” mod det jødiske folk stadig findes. Filmen præsenterer en række jødiske debattører med markante, men forskellige holdninger, som giver deres bud på den moderne fremstilling af begrebet antisemitisme.

Fra DFIs bagkatalog

Annas dag
Instruktion: Árni Ólafur Ásgeirsson, 2003. Fiktion.
Anna er en 30-årig enlig mor, som bor i København med sin søn Emil. Det er dagen hvor hun skal til bryllup med sin eksmand og hans nye kæreste. Det bliver en sælsom dag. I hovedrollerne ses Iben Hjejle, Troels Lyby, Stine Stengade og Henning Jensen.

Cobra et aprés
Instruktion: Ole Roos, 1975. Dokumentar.
En beretning om Cobra-bevægelsen og nogle af dens centrale kunstnere, bl.a. Christian Dotremont, Asger Jorn, Karel Appel, Egill Jacobsen og Henry Heerup.

R. Broby Johansen
Instruktion: Birger Vosgerau, 1981. Dokumentar.
Portrætfilm om kulturpersonligheden, samfundsrevseren og forfatteren Robert Broby-Johansen. Udover hans mange interessante og kritiske kommentarer til sin samtid, fortæller han om det at skrive, om ytringsfrihed og censur og om den arbejdsdisciplin, han pålagde sig selv.

Tags: