Blodig Weekend – genre- og actionfilm i stride strømme!

9. APRIL slår Cinemateket dørene op til genrefilmfesten Blodig Weekend, der i år byder på bloddryppende pletskud og prominente besøg fra hele verden, et par vaskeægte retroperler - og selvfølgelig årets Collector’s Market. Medlemmer af Cinemateket får rabat til udvalgte visninger.

Genrefilm har et blakket ry og bliver gerne betragtet som lavkultur. Blodig Weekend udfordrer og gør op med den forestilling, genrefilm kan nemlig meget mere: De stiller spørgsmål til samfundet, gør oprør mod fastlagte normer og udfordrer tabubelagte emner – emner, der ikke tales om i andre typer film. Det visuelle gys er kendetegnet ved stor spændevidde, og Blodig Weekend er med til at vise den frem.

Bloddryppende pletskud og og besøg fra nær og fjern

Med femten film på programmet, er der noget for alle genrefilmelskere på Blodig Weekend '17. I årets åbningsfilm, ’The Belko Experiment’, spærres firs kontormedarbejdere inde i et højhus, med meget simple instrukser: dræb eller bliv dræbt. Og ’XX’ er noget så forfriskende som en antologifilm signeret alene af kvinder. Fire film, som alle på 20 minutter - og med et feminint twist - får det store gys frem.

Er du til martial arts, så er ’Pound of Flesh’, med legendariske Jean-Claude van Damme, lige noget for dig. Van Damme spiller en mand, der i sit forsøg på at redde en kvinde fra et røveri, vågner op uden en nyre. Der går ikke længe før skurkene fortryder at de nogensinde krydsede hans vej. Endnu mere kampsport kan opleves i ’Headshot’: Den seneste actionfilm fra Indonesien byder i den grad på håndgemæng og koreograferet dødsforagt.

Ud over de mange film byder Blodig Weekend på en række interessante besøg og særarrangementer. Den norske instruktør Severin Eskeland kommer eksempelvis til visningen af hans film ’Lyst’, en dunkel voldsfantasi, som afsøger sindets mørkeste afkroge. Og du kan møde den spanske instruktør Roberto San Sebastián og producent Kenvin Iglesias til den danske premiere på ’The Night of the Virgin’ – uden tvivl årets mest syrede gys, fuld af fantasi og diverse kropsvæsker.

To film med Fred Williamson – som desværre har aflyst sit besøg på festivalen

Den legendariske blaxploitation-stjerne Fred Williamson - festivalens måske mest prominente navn - skulle have præsenteret to klassikere: ’Black Caesar’ og ’From Dusk till Dawn’. Den 79-årige - stadig aktive - skuespiller har desværre aflyst sit besøg, da han har fået en pludselig kontrakt, han ikke kan afslå. Filmene visers selvfølgelig stadigvæk - og oven i købet på knitrende original 35mm. Blodig Weekend beklager aflysningen - læs mere på Facebook.

’Black Caesar’ fra 1973, er et af hovedværkerne inden for blaxploitation-genren, og filmen gjorde Williamson til en stjerne i en tid, hvor den amerikanske racekrig var på sit højeste. Williamson spiller Tommy, der stiger i graderne i det sorte bandemiljø – klar til at starte den ultimative bandekrig. ’From Dusk till Dawn’ (1996), Robert Rodriquez’ actionmættede vampyrfilm, gav derimod en anderledes comeback-rolle til Williamson, der iført T-shirt og cigar i munden hiver varme hjerter ud af deres rådnende vampyrkroppe.

subspecies1

Trykt program, priser og medlemsrabat - og Collector's Market

Du kan hente det trykte program med meget mere info i Cinemateket, eller besøge cinemateket.dk eller blodigweekend.dk.

Billetprisen på Blodig Weekend er 85 kr. (festivalpris), og til udvalgte visninger kan Cinematekets medlemmer få medlemsrabat (50 kr.). Det drejer sig om ’From Dusk till Dawn’ den 7. april og ’The Eyes of My Mother’ den 8. april. Rabatkort med adgang til 6 visninger kan købes for 400 kr. i Cinematekets billetsalg.

På årets Collector’s Market kan du finde alt et genrefilmshjerte begærer: Film, plakater, billeder, merchandise og memorabilia. Der er fri entré - og Asta Bar er åben under hele markedsdagen lørdag den 8. april kl. 12:00-17:00.

Læs meget mere om Blodig Weekend og bestil billetter.

Tid: 6.-9. april 2017
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412