Premiere på Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

PREMIERE. Torsdag den 1. marts er der premiere på Jannik Hastrups 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn', der introducerer den afrikanske prinsesse Coco til det populære børneunivers.

En dag hopper en lille pige fra en kakaoæske lige ind i Cirkelines verden. Hun hedder Coco og ligner Cirkeline på en prik – bare mørk og med krøller og krone. Hun er prinsesse. Hun kommer fra landet, hvor chokoladen vokser på træerne, og det land vil Ingolf og Fredrik meget gerne besøge. Bedstefar kender Afrika som sin egen bukselomme, så han flyver dem af sted. Med på turen er også Oswald – et lillebitte, rasende næsehorn, som er dødtræt af, at de store bestemmer det hele.

Karakteren Coco opstod ud fra et ønske om at repræsentere børn med andre oprindelser end dansk – inspireret af sine egne børnebørn, der har afrikansk og asiatisk afstamning, fortæller Jannik Hastrup.

"Vi talte om, at det kunne være sjovt, hvis Cirkeline mødte en sort Cirkeline. Jeg synes, der er alt for få karakterer med fremmed oprindelse i dansk film. Min egen familie er meget blandet, fordi mine børn har giftet sig med folk fra andre lande. Så det ville være fuldstændig unaturligt ikke at vise det."

Læs hele interviewet Børneheltinde under fjerne himmelstrøg.

Manuskriptet er skrevet af Kit Goetz, Trine Breum, Nanna Westh og Jannik Hastrup. Musikken er komponeret af Moussa Diallo, og Marie Bro har produceret for Dansk Tegnefilm. Filmen har modtaget lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut, men er produceret uden støtte.

'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' havde verdenspremiere på Berlin Film Festival.

Se trailer