Se 2 af de nominerede til LUX Filmprisen 2018

Gratis filmvisninger. Det er ved at være tid til LUX-filmdagene, hvor europas borgere har mulighed for at se de nominerede til LUX Filmprisen i biografen ganske gratis.

Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX Filmprisen 2018 løber af stablen i november. LUX Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film, samt fremme debatten om europæisk integration.

EU-Parlamentet udvælger hvert år tre europæiske film, der behandler sociale spørgsmål og fokuserer på integration i Europa.

De tre film, der konkurrerer om LUX Filmprisen 2018 er: Styx af Wolfgang Fischer, The Other Side of Everything af Mila Turajlić og Woman at War af Benedikt Erlingsson. Det er medlemmerne af EU-Parlamentet, der får lov at stemme om vinderen af LUX Filmprisen 2018. Hvem, der hiver sejren hjem, offentliggøres den 14. november.

Gratis biografvisninger af de nominerede film

Filmglade danskere har mulighed for at se to af de tre nominerede, når EU-Parlamentet inviterer til gratis visninger i Kolding, København og Odense. Der er tale om simultanvisninger, hvor filmene vises samtidig i 50 europæiske byer, og hvor der efterfølgende transmitteres live til Bruxelles, hvor de tre instruktører sidder klar til Q&A, som alle publikummer har mulighed for at deltage i via Twitter, Facebook og Instagram.

The Other Side of Everything vises den 6. november kl. 19:00 i henholdsvis Vester Vov Vov i København, Café Biografen i Odense og Nicolai Bio i Kolding.

Styx vises den 8. november kl. 19.00 i Nicolai Bio i Kolding.

Woman at War har ordinær dansk biografpremiere d. 23. maj 2019.

Læs mere om de tre nominerede film her.