MEDIA-film i danske biografer: December

MEDIA-premierer.

Cold War

'Cold War' er historien om to mennesker, Zula og Wiktor, med meget forskellig baggrund og vidt forskellige temperamenter. De er helt forkerte for hinanden, men er alligevel via skæbnen dømt til at forblive sammen. En umulig kærlighedshistorie i en umulig tid, der udspiller sig under den kolde krig i 1950’ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris.

Instruktør Paweł Pawlikowski vandt guldpalmen i Cannes for bedste instruktør med Cold War.

Filmen har modtaget udviklingsstøtte og distributionsstøtte fra MEDIA-delprogrammet.

'Cold War' har dansk biografpremiere d. 13. december.


 


 

Happy Ending

Hella Joof er tilbage med en ny komedie om Helle, der glæder sig til at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension. Hun har planlagt, at nu skal de endelig på rejser og nyde livet og hinanden. Men han afslører overraskende, at han har investeret hele deres fælles opsparing i et østrigsk vinhus og vil være vinimportør. Peter tager initiativ til at de går fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme.

Filmen har modtaget distributionsstøtte fra MEDIA-delprogrammet til den norske biografdistribution.

'Happy Ending' har dansk biografpremiere d. 25. december.


 


 

Kaptajnen

To uger før krigens afslutning er Willi Herold på flugt. Tyskland er i opløsning og moralen i forfald. Soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment risikerer at blive skudt som forræder. Anarki og vilkårlige mord har erstattet lov og orden. Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig, men han må stjæle for at overleve. Udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil. Den viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn i Luftwaffe. Han tager den på bare for lige at se, hvordan det føles, men indser straks, at klæder skaber folk. Ingen betvivler for alvor hans tilranede rang og inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor? Fordi han kan...

Filmen har modtaget udviklingsstøtte fra MEDIA-delprogrammet.

'Kaptajnen' har dansk biografpremiere d. 25. december.