MEDIA-film i danske biografer: April 2019

MEDIA-premierer.

GIRL

Den unge skuespiller Victor Polster har bjergtaget publikum over hele verden med sin hudløse præstation som Lara, der er født med en drengekrop, men kæmper for at finde sin identitet som pige og skabe en karriere som ballerina.

'Girl' modtog stående bifald og vandt hele fire priser på Cannes-festivalen i 2018, bl.a. Queer Palm. Siden har den vundet et utal af festivalpriser og var nomineret til Golden Globe som bedste udenlandske film.

Filmbazar har modtaget støtte fra MEDIA-delprogrammet til den danske distribution.

Biografpremiere: 4. april

 

TÅRNET

Palæstinensiske Wardi er 11 år og bor med hele sin familie i den flygtningelejr, hvor hun er født og opvokset. Hendes oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren efter at være blevet fordrevet fra sit hjemland i 1948. En dag giver Sidi nøglen til sit barndomshjem til Wardi, der nu antager, at oldefaren har mistet alt håb om at vende hjem. Derfor begynder hun at lede efter sin oldefars tabte håb i flygtningelejren, hvor hun samler familiens minder, generation efter generation.

TÅRNET fortæller på en overraskende humoristisk og nytænkende måde om Israel-Palæstina-konflikten og det palæstinensiske folks tragedie, som efter 70 år stadig ikke har udsigt til en forløsning eller en løsning.

Filmen er udviklet med støtte fra MEDIA-delprogrammets ordning Single Project.

Biografpremiere: 4. april

 

ASTERIX & TRYLLEDRIKKENS HEMMELIGHED

Som vi alle ved, får de gæve gallere deres utrolige styrke fra den magiske trylledrik. Derfor spreder nervøsiteten sig, da druiden Miraculix kommer til skade: han er nemlig den eneste, der kender den hemmelige opskrift. Miraculix indser at det er på tide at finde en lærling, og ledsaget af Asterix og Obelix tager Miraculix ud på en rejse til Gallien for finde en talentfuld, ung druide, der kan overtage trylledrikkens hemmelige opskrift. Men det bliver ikke nemt, for der er mange der vil misbruge trylledrikkens magi.

Filmen distribueres i Sverige, Finland og Grækenland med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 11. april

 

TRANSIT

Den jødiske flygtning Georg sidder på en bar i Paris efter at være undsluppet hjemlandets rædselsregime. Nu er han også tvunget til at forlade Paris, da tyske tropper er på vej. Det lykkes ham at flygte til Marseille medbringende en bunke dokumenter fra en kommunistisk forfatter, der har taget sit eget liv i afmagt. Dokumenterne rummer hjertegribende breve fra forfatterens hustru, et eftertragtet visum til Mexico og et ufærdigt, kontroversielt romanmanuskript. Georg påtager sig forfatterens identitet og gør sig klar til at forlade det europæiske kontinent, da han pludselig konfronteres med både sin egen tvivl og fortidens spøgelser.

’Transit’ foregår i et tidsligt udefineret Marseille – trods de tydelige referencer til nazismens holocaust. Filmen er således blevet et anti-historisk drama, der lader tilskueren drage parallel mellem flygtninge i fortiden og nu.

Filmen distrubueres i 9 europæiske lande med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 11. april

 

VÆRK UDEN SKABER

Instruktør Florian Henckel von Donnersmarck bragte med 'De andres liv' (2006) den store historie ind i den personlige tragedie med afsæt i DDR og Stasi-tiden.
Med 'Værk uden skaber' er instruktøren tilbage i det opdelte Tyskland med historien om kunstneren Kurt Barnert, der har levet hele barndommen i Østtyskland, hvor hans eneste store glæde er at male. Hans tante Elisabeth hjælper ham med at søge sine drømme, men der går ikke lang tid før en SS-doktor beordrer at hun skal skaffes af vejen. Den traumatiske oplevelse sætter Kurts kunstneriske drømme på pause.

Mødet med den unge studerende Ellie ændrer dog alt. Sammen flygter de to forelskede til Vesttyskland, lige inden Berlinmuren opføres. Kurt kan endelig nyde friheden, efter så mange års undertrykkelse, og udforske den kunstneriske side der altid har gemt sig inden i ham. Men hvad vil han egentlig opnå med sin kunst?

Filmen distribueres med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 17. april