Efterårsferie i Cinemateket

Kom til en magisk efterårsferie i Cinemateket, når vi åbner dørene for børn i alle aldre. Start ferien med en kulturnat med helte og heltinder i alle afskygninger, giv dine børn en magisk rejse med Harry Potter eller rejs til månen, ligesom de gjorde for 50 år siden. Børnebiffen viser film alle dage i ferien, og i FILM-X kan du lave din egen film sammen med vores guides – endda ganske gratis.

Kulturnattens helte og heltinder

Cinemateket sparker efterårsferien i gang og inviterer til kulturnat med helte og heltinder fra hele verden. 
Du kan blive malet som en helt, skurk eller få lavet et klamt splattersår, når specialeffekt-teamet Doktor Gys og Doktor Skræk kommer på besøg. Du kan også lave din helt egen superheltefilm enten i Studie 5, Film-X eller som skygge-animationsfilm i vores workshops. Først skal du dog lære at være en ægte helt, når Karim fra Helteskolen.dk viser os, hvordan vi kan finde og træne helten i os selv og stuntman Kasper Ravnhør lærer os et par seje stuntman-tricks.

Vi får også besøg af spændende gæster! Thorbjørn Christoffersen - medinstruktør på ’Ternet Ninja’ - taler om sit arbejde med at tegne og instruere biografsuccesen. Filmnørdens Hjørne giver hele baghistorien til 80’er-klassikeren ’Karate Kid’ som afslutningsvis bliver vist. Oplev alt dette og meget mere når vi ringer efterårsferien ind den 10. oktober.

Adgang til Kulturnatten i Cinemateket er forbeholdt gæster med Kulturpas. Kulturpasset er et badge, der giver adgang til samtlige arrangementer under Kulturnatten og gratis transport med tog, bus og metro i Hovedstadsområdet i tidsrummet fra kl. 17-05. Kulturpasset koster 95 kr. og kan købes online på kulturnatten.dk og fra den 30. september også på de fleste S-togsstationer, biblioteker og byens kulturinstitutioner - herunder naturligvis Cinemateket.

Gratis adgang for børn under til og med 11 år.

Film X

Lav din egen film i vores Film X-studier når vi åbner studie 5 og 6 hele ferien i Cinematekets normale åbningstid. Der vil være en guide til stede til at hjælpe kl. 11-14.

Studie 5, også kaldet bilstudiet, passer bedst til filmhold på 3-7 mennesker. Scenen er en bil og baggrunden kan skiftes, så det passer til action, gys, sci-fi og mere dybe dialogscener. Studiet er udstyret med mikrofoner og der hører to klippestandere med, så din film kan klippes på stedet.

Studie 6 er vores animationsstudie hvor to hold på 2-4 kan eksperimentere med stopmotion. Man kan både skabe sine egne figurer og baggrunde eller anvende materiale fra Film X. Processen er god til fordybelse og kræver en vis tålmodighed.

Læs mere om FILM-X

Fotograf: Jørgen True

Harry Potter

Vil du tage dine børn med på en magisk rejse, eller har du selv brug for at genfinde magien? Se med når vi viser de fire første Harry Potter-film på det store lærred.

Her på redaktionen har vi for nyligt haft en række vidunderlige oplevelser med at gense de første Harry Potter-film. Og vi havde ærlig talt glemt både det ene og det andet fra disse lange og komplekse film. Vi synes derfor, at et gensyn med filmene er på sin plads. Og vi misunder dem, der endnu har disse biografoplevelser til gode.

For vi synes, filmene skal ses i biografen, hvor billedkompositionerne og detaljerigdommen rigtig kommer til sin ret, og hvor man uforstyrret kan leve sig ind i den vidtforgrenede troldmandskrønike, hvis første filmatisering snart kan fejre 20-års jubilæum.

Anbefales fra 11 år. Billetpris: 50 kr. Find billetter.

’Først til månen’ med børnevenlig introduktion

I anledning af 50-året for månelandingen viser vi animationsfilmen ’Først til månen’ hvor 12-årige Mike bliver nødt til at redde månen, da en excentrisk rigmand vil stjæle dens ressourcer og omskrive historien. Inden filmen vil astronom Martin Robert Knudsen fortælle om rumfartsprogrammet, der tog amerikanerne til Månen i 60’erne og 70’erne, samt de nye samarbejder, der i 2020’erne vil bringe os tilbage igen.

Børnebiffen og brunchbuffet alle dage

Børnebiffen viser kvalitetsfilm for 3-7-årige filmelskere alle dage i efterårsferien. Hvad sker der når man taber sin vante i den snedækkede skov og har honningkager følelser? Vitello bygger en monsterfælde og børnebiffen er fyldt med krokodiller, kaniner, flagermus, ulve, hunde og myrer, men bare rolig, de bliver på lærredet. Børnebiffen viser kortfilm hverdage kl. 10 og 11 og i weekender kl. 11.15 og 12.30. Billetprisen er 30 kr. for alle feriens dage.

I eftårsferien udvider vi Børnebiffen-programmet og inviterer alle formiddage hele ugen. Yderligere holder Restaurant SULT brunch-åbent hver dag, og serverer deres populære brunchbuffet til store og små. Brunchen serveres fra 9.30-16.00, og er sammensat med fokus på smag, kvalitet, økologi og sundhed.

Læs børnebiffens program

Film i efterårsferien

Børnebiffen-program (for de 3-7 årige) 
Børnebiffen
Mandag-fredag 10:00 og 11:00
Lørdag-søndag 11:15 og 12:30

Filmvisninger for små og store børn i efterårsferien
Først til månen
Mandag den 14. oktober kl. 13.00
Harry Potter og de vises sten
Lørdag den 12. oktober kl. 13.30
Torsdag den 17. oktober kl. 16.45
Harry Potter og hemmelighedernes kammer
Mandag den 14. oktober kl. 12.30
Harry Potter og fangen fra Azkaban
Tirsdag den 15. oktober kl. 14.15
Harry Potter og flammernes pokal
Onsdag den 16. oktober kl. 12.30


Tid: 11. – 20. oktober 2019
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400