MEDIA-film i danske biografer: December 2019

MEDIA-PREMIERER. Se, hvad du kan glæde dig til i biograferne i løbet af december.

EN HVID, HVID DAG

Den pensionerede politichef Ingimundur begynder at have mistanke om at hans nyligt afdøde hustru havde en affære. Mistanken bliver langsomt en besættelse, der risikerer at gå ud over dem, han har allermest kær.

‘En hvid, hvid dag’ er instrueret af islandske Hlynur Pálmason (’Vinterbrødre’), som med sin anden spillefilm er tilbage i Island med en både foruroligende og rørende film om skjulte følelser i en veldrejet historie.

Filmen er udviklet med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 5. december

 

DEN GYLDNE HANDSKE

Fritz Honka - "seriemorderen fra St. Pauli" - bor i Hamburg og frekventerer ofte det skumle værtshus ”Den Gyldne Handske”. Det er også her, han møder sine kvindelige ofre, hvis lemmer, han gemmer i sin lejlighed, når de har mødt hans sande, brutale jeg.

'Den gyldne handske' var i hovedkonkurrence under dette års Berlinale og siden har både danske og internationale kritikere kaldt filmen en af de ulækreste, der nogensinde er lavet, så den er nærmest garanteret at blive et samtaleemne i vintermørket.

Filmen distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 5. december

 

SORRY WE MISSED YOU

Ricky og Abby Turner slider hårdt for at forsørge familien med to børn, efter finanskrisen ramte og gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus. Da Ricky får chancen for at blive pakkebud på en såkaldt nul-timers kontrakt, uden løn men med honorar per leveret pakke, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien. Abby er ansat i hjemmeplejen og forsøger at give de ældre og handicappede borgere en smule værdighed. Men tidsplanen er stram, og som timeansat er der ingen garanti for arbejdstid, sygedage eller mulighed for flex. Familien Turner har altid haft et stærkt sammenhold og værnet om deres stolthed, men da børnene Seb og Liza kommer i problemer, er bristepunktet snart nået.

Med 'Sorry We Missed You' leverer Loach igen et filmisk opråb om arbejderklassens levevilkår i England.

Scanbox Entertainment har modtaget støtte fra MEDIA-delprogrammet til den danske distribution.

Biografpremiere: 12. december