MEDIA-film i danske biografer: Januar & Februar 2020

MEDIA-premierer. Feel-good, historiske dramaer, passion, neglebidende klassekamp og animation for hele familien. Se, hvad du kan glæde dig til i biograferne i januar og februar.

LES MISÉRABLES

Victor Hugo's klassiker har lagt navn til det franske Oscar-bidrag til 'Bedste udenlandske film'. Titlens ‘elendige’ befinder sig på begge sider af hegnet i dette stærke portræt af både politi og beboere i Paris’ ghettoer. Det starter med fejringen af Frankrigs VM-titel i fodbold på Champs Elysées, men glædesrusen er snart overstået. I forstaden Montfermeil, mindre end en time fra Eiffeltårnet – hvor handlingen i Hugos bog også foregik for 150 år siden – er det alvor. Politibetjenten Stéphane er ny i distriktet, men sættes hurtigt ind i sagerne af sine nye kolleger, Chris og Gwada, der ikke går af vejen for at bøje reglerne. Da politiet under en aktion filmes af en ung drengs drone, truer situationen med at eskalere, og ud over at levere et både fascinerende og indlevet blik på ghettoens rigt facetterede liv og magtbalancer, udvikler ‘Les Misérables’ sig også til en regulær neglebider.

'Les Misérables' vandt Juryens Pris under Cannes filmfestivalen 2019.

Filmen distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 2. januar


DE FORBANDEDE ÅR

DE FORBANDEDE ÅR sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i årene 1940-43.

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940.  Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

'De forbandede år' er udviklet med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 9. januar


DE SÆRLIGE

'De særlige' er en feel-good komedie af duoen bag publikumssuccesen 'De urørlige'.
Vincent Cassel og Reda Kateb spiller Bruno og Malik i denne sande historie om et umage par hverdagshelte, som på trods af pres fra flere sider har sat sig for at samle de mennesker op, som samfundet ikke ved, hvordan man skal håndtere eller placere. Det bliver et enestående partnerskab og ikke mindst venskab, der bryder med traditioner og vanetænkning og bringer smilet tilbage hos nogle helt særlige mennesker.

'De særlige' distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 23. januar


DRØMMEBYGGERNE

12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye bonussøster Jenny flytter ind. Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv! En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men at ændre drømme har store konsekvenser. Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.

'Drømmebyggerne' er udviklet med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 6. februar


MONOS

'Fluernes herre' møder 'Apocalypse Now' blandt en gruppe unge guerillakrigere i den colombianske ødemark, hvor en gidseltagning ender galt. Her er det galskab og kaos, der dikterer spillets gang. Der er krig i dette udefinerede land. De unge er guerillakrigere, der er udstationeret langt ude i den latinamerikanske ødemark og opererer efter ordre fra en fjern instans, der blot kaldes for Organisationen. Der er ingen regler, kun ritualer. Der er ingen ledere i deres formløse hær, og heller ingen egentlige hovedpersoner i filmen - udover det amerikanske, kvindelige gidsel og den malkeko, som gruppen har ansvaret for at passe på. Begge dele går helt galt…

'Monos' er udviklet gennem Hubert Bals Fund, der støttes af MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 6. februar


PORTRÆT AF EN KVINDE I FLAMMER

I 1760'erne får kunstneren Marianne til opgave at male et portræt af den unge Héloïse. Héloïse skal giftes, og hendes tilkommende vil gerne vide, hvordan hun ser ud. Men Héloïse vil ikke giftes og vil derfor ikke have malet sit portræt, så Marianne skal gøre det i smug. Under påskud af at være hendes spadserepartner, bruger Marianne dagene på at iagttage Héloïse og nætterne på at male hende. Venskabet og intimiteten imellem de to vokser gradvist og fører til Héloïses første og måske eneste oplevelse af ren frihed - alt imens Marianne arbejder på at færdiggøre det portræt, der i sidste ende skal skille dem ad.

Instruktør og manuskriptforfatter Céline Sciamma modtog de Gyldne Palmer for bedste manuskript i Cannes i 2019.

Filmen distribueres i Danmark med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 6. februar


BARN

Lykke på 13 år er datter af en prominent venstrefløjspolitiker og har ved et uheld slået sin klassekammerat Jamie ihjel i skoletiden.
Jamies far er en lokal højrefløjspolitiker. Skolens inspektør Liv er en idealist, som, stik modsat sin politiske overbevisning, har et forhold til Jamies far Karl Erik.
Efter Jamies død kan de ikke længere holde deres forhold hemmeligt, og omverdenen reagerer med mistro og forargelse.
Livs bror Anders havde gårdvagt, da ulykken skete, og han er overvældet af skam og skyld over ikke at have været i stand til at forhindre ulykken.
Men hvordan kunne noget så forfærdeligt ske, og hvordan skal livet fortsætte herefter?

'Barn' distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 27. februar