MEDIA-film i danske biografer: Juni & Juli 2020

MEDIA-PREMIERER. Udsatte premierer og repremierer efter genåbningen betyder et lækkert udvalg af filmperler i disse måneder.

DE SÆRLIGE

'De særlige' er en feel-good komedie af duoen bag publikumssuccesen 'De urørlige'.
Vincent Cassel og Reda Kateb spiller Bruno og Malik i denne sande historie om et umage par hverdagshelte, som på trods af pres fra flere sider har sat sig for at samle de mennesker op, som samfundet ikke ved, hvordan man skal håndtere eller placere. Det bliver et enestående partnerskab og ikke mindst venskab, der bryder med traditioner og vanetænkning og bringer smilet tilbage hos nogle helt særlige mennesker.

'De særlige' distribueres i Danmark med støtte fra MEDIA.

Repremiere siden genåbningen


PORTRÆT AF EN KVINDE I FLAMMER

I 1760'erne får kunstneren Marianne til opgave at male et portræt af den unge Héloïse. Héloïse skal giftes, og hendes tilkommende vil gerne vide, hvordan hun ser ud. Men Héloïse vil ikke giftes og vil derfor ikke have malet sit portræt, så Marianne skal gøre det i smug. Under påskud af at være hendes spadserepartner, bruger Marianne dagene på at iagttage Héloïse og nætterne på at male hende. Venskabet og intimiteten imellem de to vokser gradvist og fører til Héloïses første og måske eneste oplevelse af ren frihed - alt imens Marianne arbejder på at færdiggøre det portræt, der i sidste ende skal skille dem ad.

Instruktør og manuskriptforfatter Céline Sciamma modtog de Gyldne Palmer for bedste manuskript i Cannes i 2019.

Filmen distribueres i Danmark med støtte fra MEDIA.

Repremiere siden genåbningen 


THE KINDNESS OF STRANGERS

En forfalden, tidligere glamourøs restaurant i hjertet af New York danner rammen om Lone Scherfigs ensembledrama. Her flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning kan ligge i mødet med nye medmennesker. I usikre og hårde tider, hvor mange lever på kanten af undergang, viser det sig, at tilfældige sammentræf og øjeblikke af næstekærlighed kan få overraskende følger.

Filmen modtog 50.000 € i udviklingsstøtte fra MEDIA.

Biografpremiere: 18. juni


UNGE AHMED

Dardenne-brødrene er tilbage med et kontroversielt og gribende drama om en belgisk teenager, der er på vej ad en ekstremistisk sti, hvor han præges af sin imams tolkning af Koranen og begynder at udtænke et angreb mod sin skolelærerinde. Med instruktørernes dissekerende og eftertænksomme stil placerer filmen sig som et nuanceret indlæg i en vigtig og aktuel debat.

Filmen var udtaget til hovedkonkurrencen om de gyldne palmer ved sidste års Cannes Film Festival, hvor den vandt prisen for bedste instruktion.

'Unge Ahmed' distribueres i Europa med støtte fra MEDIA.

Biografpremiere: 18. juni


MIT TUNESISKE EVENTYR

Psykoanalytikeren Selma ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig for at åbne sin egen praksis.

Manele Labidi har skabt en sofistikeret og hjertevarm komedie, hvor hun tager publikum med ind i det moderne Tunesien. Et land fuld af kontraster, modsætninger og kulturelle brydninger, men også et land, der rummer en herlig vitalitet og humor.

'Mit tunesiske eventyr' vandt publikumsprisen på sidste års filmfestival i Venedig.

Filmen distribueres i Danmark med støtte fra MEDIA.

Biografpremiere: 25. juni


UNDTAGELSEN

Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Baseret på Christian Jungersens bestseller.

Fridthjof Film modtog i 2015 udviklingsstøtte til filmen under MEDIA-delprogrammets støtteordning for Slate Funding.

Biografpremiere: 2. juli


DEN GODE HUSTRU

Paulette Van Der Beck (Juliette Binoche) og hendes mand har drevet husholdningsskolen i Bitche i Alsace i mange år. Deres mission er at træne teenagepiger til at blive perfekte husmødre på et tidspunkt, hvor det forventes, at kvinder skal tjene deres mand. Efter sin mands pludselige død opdager Paulette, at skolen er på randen af ​​konkurs og er nødt til at påtage sig sit ansvar.

Mens skolen forbereder sig til årets husholdningskonkurrence i tv, begynder hun og hendes livlige studerende at stille spørgsmålstegn ved deres overbevisning, mens de landsdækkende protester i maj 1968 forandrer samfundet omkring dem. Paulette genforenes med sin første kærlighed, André, og med hjælp fra sin excentriske stedsøster Gilberte og den strenge nonne Marie-Thérèse går Paulette sammen med skolepigerne for at overvinde deres undertrykte status og blive frie kvinder.

Filmen distribueres i Danmark med støtte fra MEDIA.

Biografpremiere: 23. juli


HAPPY BIRTHDAY

Matriarken Andrea (Catherine Deneuve) glæder sig til at samle familien om sig for at fejre sin fødselsdag. Det eneste, hun ønsker sig, er en festlig dag i familiens skød. Men da hendes ældste datter, Claire, uventet dukker op efter at være ‘forsvundet’ i 3 år, ændrer arrangementet hurtigt karakter.

Det er ikke nødvendigvis sentimentale årsager, som har drevet den tilsyneladende uligevægtige Claire tilbage: Hun er kommet for at få fat i den del af familiens penge, som hun mener tilkommer hende. Inden længe raser uvejret mellem familiemedlemmerne. ’Fête de famille’ er et klassisk, guldrandet familiedrama af den slags, franskmændene mestrer bedre end de fleste.

Filmen distribueres med støtte fra MEDIA.

Biografpremiere: 30. juli