Årets Bodil-prisvinder på bibliotekerne

Et hverdagsbillede af den lille, syriske familie fra før borgerkrigen skilte dem ad. I dag kæmper de fra hver sit land for at blive genforenet.
LAV ET ARRANGEMENT. Bodil-prisen for årets bedste dokumentarfilm gik til 'En splittet familie', en rørende og højaktuel fortælling om en familie, der tvinges til at skilles fra hinanden efter flugt fra Syrien. Filmens instruktør Mira Jargil kan bookes af bibliotekerne til oplæg og dialog med publikum om filmen.

Alle biblioteker har nu mulighed for at præsentere det lokale publikum for dokumentarfilmen 'En splittet familie', som blev hædret som årets dokumentarfilm ved Bodil-prisuddelingen lørdag 8. maj. Filmen følger en familie bestående af to børn og deres forældre efter deres flugt fra krigen i Syrien, og konkretiserer den aktuelle debat om flygtninge og familiesammenføring.

Efter flugten fra krigen i Syrien vælger forældrene i første omgang at efterlade deres to børn alene i Tyrkiet, mens de hver især rejser videre, og sidder fast i Canada og Danmark. Deres valg bliver foretaget under stort pres, og det har smertelige konsekvenser for dem alle hver især, med en hverdag fyldt af savn og usikkerhed om fremtiden. 

Filmens instruktør Mira Jargil kan bookes til at komme ud og fortælle om filmen, som hun har arbejdet med i flere år under til tider svære og strabadserende omstændigheder. I hendes oplæg fortæller hun nogle af baggrundshistorierne om familien og hendes oplevelse af den generelle situation for familier på flugt. Samtidig får publikum indblik i nogle af de udfordringer man møder undervejs, når man vil dokumentere de faktiske forhold og forsøge at gøre udfordringerne ved reglerne om familiesammenføring konkrete. 

Kontakt Mira Jargil:
Mira Jargil kan kontaktes med henblik på at aftale nærmere om tidspunkt, honorar og andre praktiske ting i forbindelse med et oplæg. 
Mail: mira@movingdoc.dk / Mobil: 25488599.

Alternative oplægsholdere til filmen kunne eksempelvis være andre, måske lokalt bosiddende i kommunen, der har flygtningesituationen og udfordringerne ved familiesammenføring tæt inde på livet.

Mini-poster til filmen med ”Bodil-grafik”:
I forbindelse med tildelingen af Bodil-prisen er der produceret denne særlige poster til filmen. Posteren kan downloades fra højre spalte.
 

 

Udvalgte anmeldelser og interviews:

”Afdæmpet skildring af et voldsomt, opslidende savn”.
Information, Marts 2020.

”I en tid, hvor flygtninge dæmoniseres, er Mira Jargils dokumentar et bevægende og befriende portræt af fire mennesker i en umenneskelig situation”.
Filmmagasinet Ekko, marts 2020.

”Jeg har skammet mig over at være dansker” - Interview med Mira Jargil.
Politiken, marts 2020.

Trailer: 
Hent filmens trailer til visning på biblioteket.