Foreslå kandidater til Shooting Stars

TALENT. Agenter, castere og andre fra den danske filmbranche opfordres hermed til at pege på egnede kandidater til den næste Shooting Stars, en platform for skuespiltalenter under Berlin Filmfestivalen.

Hvert år arrangerer organisationen European Film Promotion (EFP) Shooting Stars, der løber af stablen under Berlin Filmfestivalen. Arrangementet sætter fokus på europæiske skuespiltalenter, der via et skræddersyet program får mulighed for at skabe opmærksomhed om deres internationale karriere.

De 38 medlemslande, der udgør European Film Promotion, kan hver indstille én kandidat til Shooting Stars. Den danske kandidat, der skal indgå i feltet af europæiske skuespillere, vælges af Det Danske Filminstitut. 

Herefter beslutter en international jury i slutningen af november, hvem der skal være de endelige ti Shooting Stars, der mødes i Berlin.

Branchen kan pege på kandidater

Filminstituttet opfordrer hermed agenter, castere og andre fra den danske filmbranche til at pege på mulige kandidater til Shooting Stars 2022.

Kandidaten skal:

  • have en succesrig professionel karriere i Danmark, men skal være ny i international sammenhæng.
  • have spillet en stor rolle i en film eller dramaserie, som skuespilleren kan indstilles på baggrund af; det er et krav, at filmen eller seriens premiere ligger efter marts 2021 og senest i 2022.
  • være mindst 16 år.
  • tale engelsk på højt niveau.
  • være indstillet på at samarbejde med EFP om presse, fotografering med sponsorer og lignende.
  • kunne være fysisk til stede i Berlin i perioden 10.-20. februar 2022 samt være virtuelt tilgængelig for et online element af Shooting Stars-begivenheden, både før og efter den fysiske festival (datoer meldes ud senere).

Filminstituttet skal have besked om egnede kandidater senest mandag den 4. oktober 2021.

Forslag og eventuelt præsentationsmateriale kan sendes til festivalkonsulent Lizette Gram Mygind på lizetteg@dfi.dk.

Berlin Filmfestivalen 2022 afholdes i perioden 10.-20. februar. Se mere på berlinale.de