Weekenden i biografen uge 49 2021

BILLETSALG. 'House of Gucci' var weekendens mest sete film i biografen, og 'Familien Jul og Nissehotellet' fik fortsat familierne i julestemning.

I weekenden var der premiere på Ridley Scotts film om modeimperiet Gucci. ’House of Gucci’ byder på en massiv perlerække af stjerner på rollelisten, bl.a. Lady Gaga, Al Pacino, Adam Driver, Jeremy Irons og Jared Leto, og filmen blev weekendens mest sete med knap 31.000 solgte billetter. 'House of Gucci' er sidste film i Biografklub Danmarks program i år.

Om Weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

'Familien Jul og Nissehotellet' indtog weekendens 2. plads, og billetsalget stiger i takt med, at vi nærmer os julen. Filmen steg derfor endnu engang i sin fjerde weekend. Lidt over 18.500 publikummer indløste billet hen over weekenden og samlet har 62.000 nu tjekket ind på Familien Juls Nissehotel.

To udenlandske julefilm til familiepublikummet havde også premiere i weekenden, så der er masser af muligheder for at komme i julestemning. 'Clifford - Den store røde hund' havde premiere, og er baseret på en populær amerikansk børnebogserie, der går helt tilbage til 1960’erne, ligesom 'Julemand & Co.' gav rig lejlighed for at gå julen godt i møde i biograferne.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Viden om publikum

Filminstituttet havde også en ganske særlig premiere i torsdags. Det nye vidensunivers om publikum, VIDEN OM PUBLIKUM blev søsat, og filmbranchen har nu mulighed for at tilgå viden om og inspiration til arbejdet med publikum. Universet består af søgeværktøjer, der gør dig klogere på, hvem og hvor mange, der ser filmene og serierne. Det indeholder også en række artikler, videoer, et galleri over lanceringer og ikke mindst en hel inspirationssektion, hvor der deles top-lister, viden om børn og unge og en række videoer med indsigter høstet fra vores kvalitative undersøgelser af publikum. VIDEN OM PUBLIKUM opdateres og justeres løbende, og alle i branchen er velkomne til at komme med feedback eller gode idéer til fokusområder. I starten af 2022 bliver flere af søgeværktøjerne opdateret med publikumsindsigter om publikummer under 15 år.

Besøg universet og søg fx viden om publikum til Ridley Scotts tidligere film eller de foregående film i Familien Jul filmserien: dfi.dk/videnompublikum