Weekenden i biografen uge 6

BILLETSALG. Danske 'Vildmænd' og 'Tag min hånd' var blandt de mest populære film i et marked, der fortsætter med at stige efter nedlukningen.

Thomas Daneskovs komedie 'Vildmænd' havde premiere i weekenden, og blev med knap 20.000 solgte billetter den fjerdemest sete film. Sidste uges danske premierefilm 'Tag min hånd' tog tredjepladsen og blev i weekenden set af 30.000, hvilket bringer den samlet på 85.000 publikummer.

Om Weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Alle restriktioner er som bekendt væk, og weekenden i biografen tegner et billede af en verden, der er ved at vende tilbage til en højere grad af normalitet. I hvert fald kan vi konstatere, at det for fjerde gang var en weekend med bedre billetsalg end ugen før, og altså med to danske film i Top-5.

Weekendens mest sete film var dog igen 'Spiderman: No Way Home', der fortsætter på fuld tryk, og nu er set af 427.000 og cementerer sin status som årets mest sete film ind til videre. 

Weekenden bød også på premiere på den amerikanske animationsfilm 'Syng 2', som er toplistens nummer to. Filmen er en opfølger til 'Syng', som havde premiere i julen 2016. Den første film, om de syngende dyr blev set af 300.000 i biografen og har efterfølgende haft pæn udbredelse på hjemmeskærmene. I vores værktøj "Hvor mange ser – film" kan man se, at den første 'Syng' film nu er set af 426.000 danskere over 15år. Er vi konservative og bruger samme faktor for andel børn per voksen, som vi har målt i biografen, er et godt estimat, at 'Syng' er set af godt 1. mio. danskere, hvilket altså er et godt udgangspunkt for 'Syng 2'.'

Der er god grund til, at filmen har premiere netop nu. Vi begynder nemlig så småt at nærme os skolernes vinterferie, der sammen med efterårsferien normalt er de to største uger på året – set med biografbriller (se grafen nedenfor).

I næste uge kommer der således endnu flere film til familiepublikummet: 'Den magiske månerejse', 'Monsterfamilien' og 'Clifford – den store røde hund' og allerede på torsdag i denne uge slutter danske 'Robotbror' og den animerede 'Pil’s eventyr' sig til kampen om de danske familiers gunst.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Selvom familiepublikummet fylder meget i den kommende vinterferie, så går ca. 60% af billetsalget i vinterferien faktisk traditionelt til film til det voksne publikum. Så også her ser vi et solidt line-up den kommende uge. Ud over førnævnte familiefilm har hele fem nye film rettet mod voksne premiere på torsdag, blandt andet den danske 'Du som er i himlen', som var prisvinder på festivalen i San Sebastien og ikke mindst vandt hovedprisen i Göteborg i weekenden.