Weekenden i biografen uge 15

BILLETSALG. Mads Mikkelsen og 'Dumbledores hemmeligheder' fører an i weekenden op til påskeferien.

Selv om foråret pibler frem, og påskefrokoster fylder i kalenderen, er det ikke unormalt for den forestående påskeferie, at mere end 500.000 danskere bruger dagene på en tur i biografen.

I år bliver det store trækplaster sandsynligvis ’Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder’. Filmen havde premiere i weekenden og blev den mest sete film med knap 70.000 billetter – svarende til 41 % af alle solgte billetter.

Det er den tredje film i serien om ’Fantastiske skabninger’, men den første med Mads Mikkelsen i skurkerollen som den onde troldmand Gellert Grindelwald. Mikkelsen træder i stedet for Johnny Depp, der spillede Grindelwald i de to første film. De solgte hver mere end 300.000 billetter i biograferne, og ser man på tværs af platforme, er de i alt set af henholdsvis 900.000 og 700.000.

'Belfast, der er en del af Biografklub Danmarks program, var weekendens næstmest sete film. Den sort-hvide, delvist selvbiografiske film af Kenneth Branagh er nu set af 90.000. Generelt holder filmen sig flot i markedet og er kun faldet 12 % i sin tredje weekend.

I weekenden var der også en ny dansk film på plakaten. ’Miss Viborg’ af Marianne Blicher er inspireret af instruktørens egne oplevelser og opvækst i Viborg og er nyeste eksempel på en dansk film med et markant omdrejningspunkt i provinsen – andre nylige eksempler er ’Hvor kragerne vender’ (2021) og ’Onkel’ (2019). 'Miss Viborg' solgte 4.000 billetter hen over weekenden.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk