Weekenden i biografen uge 34

BILLETSALG. 'Alle for fire' var for anden weekend i træk den mest populære film i biograferne.

For anden weekend i træk var det danske 'Alle for fire', der trak flest publikummer i biografsalene. Med 40.000 solgte billetter faldt niveauet oven i købet kun en smule ift. premiereweekenden, og vidner om en fortsat stor interesse for at se filmen – sandsynligvis var der også en del, der i sidste uge udskød biografturen på grund af vejret. Samlet har 'Alle for fire' nu rundet første milepæl på 100.000 billetter og i alt set af 111.000.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens næstmest sete film var sommerens – og også årets – største film indtil videre, nemlig 'Top Gun: Maverick' der nu er set af mere end 740.000 danskere. Det bliver spændende at følge den i den kommende tid, nu hvor den også er tilgængelig hjemme i stuerne som digital købefilm.

Weekendens anden større nyhed var den nye gyser 'Nope' fra Jordan Peele. Jordan Peele har tidligere stået bag bl.a. 'Get Out' og 'Us', der generelt anses som nybrud inden for den moderne horrorgenre (som kino.dk skriver i deres omtale af filmen), og begge blev set af omkring 45.000 i biografen.

Udover førnævnte 'Alle for fire' er der fortsat også andre danske film i biograferne, nemlig familiefilmen 'Lille Allan – den menneskelige antenne', gyseren 'Natten har øjne' samt 'Resten af livet' Frelle Petersens anmelderroste film, der også er i Biografklub Danmarks program.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.