Weekenden i biografen uge 35

BILLETSALG. Danske film topper biografernes hitliste, hvor filmen om Flemming "Bamse" Jørgensen åbnede med knap 50.000 billetter.

Efter et par stille uger i biograferne kom der igen gang i aktiviteten ved billetlugerne.

Det skyldtes ikke mindst premieren på 'Bamse' om den folkekære sanger Flemming "Bamse" Jørgensen, instrueret af Henrik Ruben Genz med en rost Anders W. Berthelsen i titelrollen. Filmen blev set af 49.054 personer over weekenden og er, inklusive forpremierer, allerede set af hele 56.500 publikummere. 

'Bamse' er åbningsfilmen i denne sæson af Biografklub Danmarks program og den første af fire danske film blandt programmets i alt 10 film.

Filmene i Biografklub Damarks program henvender sig traditionelt mest til et publikum, der er 40 år eller ældre. Vores løbende publikumsmålinger i DFI Profilbasen viser, at 7 ud af 10 publikummere til filmene i klubbens program ligger i dette spænd, og faktisk med overvægt af den modne del af segmentet. Mere end 1/3 er således 60 år eller ældre.

Et andet kendetegn hos Biografklubbens publikum er, at de ikke nødvendigvis ser filmene tæt på premieren. Det er ikke unormalt, at en større del af billetsalget end ellers ligger på hverdagsaftenerne frem for i weekenderne. Det bliver derfor spændende at følge 'Bamse' i den kommende tid.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens næstmest sete film var også dansk, nemlig komedien 'Alle for fire' der har ligget på toppen af listen de seneste to uger. Denne gang blev den altså vippet af pinden, men med godt 26.000 billetter i weekenden runder filmen nu 150.000 publikummere samlet set.

Weekendens nummer tre var filmen 'After 4: After Ever Happy', der som titlen indikerer er fjerde film i den populære 'After'-serie. Filmene henvender sig især til unge – ca. 75 % af publikum er mellem 15 og 24 år – og især til kvinder – de tre film har haft en kraftig overrepræsentation på 77 til 92 % kvinder! Se profilerne her.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.