Weekenden i biografen uge 39

BILLETSALG. ’Bamse’ blev for femte weekend i træk den mest sete film i biograferne, der dog også bød på flere premierefilm som Ruben Östlunds Cannes-vinder ’Triangle of Sadness’ og den hypede ’Don’t Worry Darling’.

Der er nu solgt mere end 2.000.000 danske biografbilletter i år. Salget er godt hjulpet på vej af ’Bamse’, der for femte weekend i træk er den mest sete film herhjemme. Trods fem nye premierer i weekenden solgte filmen godt 25.000 billetter og er nu i alt set af 360.000 publikummer.

Den mest populære af weekendens nye film, var Ruben Östlunds Cannes-vinder ’Triangle of Sadness’, som blev modtaget med flotte anmeldelser i de fleste medier. Filmen, der er dansk "minor" (dvs. har en dansk co-producent), og i øvrigt har danske skuespillere i to større roller (Vicki Berlin og Zlatko Buric) blev set af 15.000 publikummer i weekenden.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Derudover var der i weekenden premiere på en af årets mest hypede film, nemlig Olivia Wildes ’Don’t Worry Darling’, der har to af tidens hotteste stjerner i hovedrollerne (Harry Styles og Florence Pugh), mens det også er blevet tid til et gensyn med alle tiders mest indspillende film, ’Avatar’ fra 2009.  

Det er jo absolut ingen hemmelighed, at der er flere nye film på vej i ’Avatar’-universet, som man forventer bliver giga-fænomener som den første film. Og nu skyder man så gildet i gang ved at sende den første film i biograferne igen. Avatar har globalt omsat for svimlende $2,9 mia., svarende til godt 22 mia. kr. I Danmark solgte filmen 1,16 mio. billetter, og er dermed den mest sete film i de seneste 20 år herhjemme. Går man længere tilbage, er Avatar dog ”kun” nummer 5 på alle tiders topliste, som ledes af ’Titanic’ fra 1998, som i øvrigt også er instrueret af James Cameron.

Historisk top-10

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.